Eğrisiyle doğrusuyla bir yılı daha geride bırakırken, Erzurum önceki yıllarda gündeme taşınan müjdelere yine kavuşamadı. Özellikle 2011 yılından itibaren yıllar içinde müjdeleri verilen büyük yatırımların hiçbirisi faaliyete geçemedi. ‘’Araplar şehre yatırım yapıyor, Erzurum ticaret üssü oluyor, hayvancılıkta şehir dünya markası oluyor’’ gibi müjdelerin ne yazık ki hepsi söylendiğiyle kaldı.

Yıl 2011. Erzurum, dünya kış oyunlarına (Winter Universiade Erzurum 2011) ev sahipliği yapıyor. Şehir dünyanın merceğinde. Araplar, turizm alanında yatırım yapmak için incelemelere başladılar. Saral şirketler grubu yöneticilerinden Ali Kemal Saral, tarafından Arap işadamları şehre getirildi ve şehre hayran kaldılar. İlk etapta 60 milyon liralık otel yapılacak-tı…

Yıl 2015. Yine Araplar. Dünyanın en büyük zenginleri arasında yer alan Suudi Arabistanlı Sulaiman Al Muhaidib davet üzerine şehre geldi. Kalabalık bir heyetle yedi, içti, gezdi ve gördü. Araştırmalar, incelemeler tamamlandı. Erzurum’a 100 bin büyükbaş hayvan kapasiteli bir çiftlik kuracağı müjdelendi. Aradan yıllar geçti, ne çiftlik var ortada ne de Arap işadamından selam..!

Yıl 2017. Türk ekonomi devi Çalık holding Ceo’su Erzurumlu Abiş Hopşikoğlu ile yine hemşehrimiz Dündar Özbaylar, şehrin kalkınması için bir yol haritası çizdiler. Erzurum havalimanı yolu üzerinde 2 bin 500 dönüm üzerine serbest bölgenin kurulacağını açıkladılar. Devrim niteliğindeki dev proje için geri sayım başladı. Serbest bölge ile Erzurum bir ticaret üssü olacak-tı ama…! Ne soran oldu ne de söyleyen. Bahse konu olan 2 bin 500 dönüm alanda ise, şimdi sadece kar var…

Yıl 2018. Geçtiğimiz hafta tanıtımı yapılan yerli otomobil için üretim merkezi Bursa oldu. Ancak şarj ünitelerinin Erzurum’da üretileceği söylendi. Gersan Elektrik A.Ş koordinatörü Ensar Temur, kuracakları fabrika için şehirde incelemelerde bulundu ve karar verildi, borsaya bile bildirildi. İlk aşamada 200 kişiye istihdam sağlayacak fabrika için yer teslimi de yapıldı dedi ve gidiş o gidiş… Erzurum eski milletvekili Mustafa Ilıcalı’nın dediğine göre fabrika Mart 2020’de üretime başlayacak-mış…!

Netice itibariyle, yağmur yağıyor, seller akıyor, Arap kızı camdan bakıyor…

Mutlu yıllar…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.