İĞRENÇ TUZAĞA ÖMÜR BOYU HAPİS

7 yıllık eşini sevgilisine 'kendisini döven ağabeyi' olarak tanıtıp öldürten kadın ve sevgilisinin cezası onandı.

18 Mayıs 2013 Cumartesi 17:47
İĞRENÇ TUZAĞA ÖMÜR BOYU HAPİS
Hakkari'de tanıştığı 25 yaşındaki Keşfettin Öveç'i Erzurum'a çağırıp, 7 yıllık eşi 32 yaşındaki Recep İnan'ı kendisini döven ağabeyi olarak tanıtıp öldürten 29 yaşındaki Kamile İnan ile sevgilisi hakkında verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası Yargıtay'da onandı.
Olay, 9 Şubat 2011 günü saat 23.30 sıralarında Murat Paşa Mahallesi, İsmetpaşa Caddesi'nde meydana geldi. Korucu olan babasının memleketleri Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bir çatışmada şehit olması üzerine, amcasının kızı olan eşi Kamile ile 7 yıl önce evlenen Recep İnan, Erzurum Emniyet Müdürlüğünde 'yardımcı personel' olarak göreve başladı. 2010 yılında yaz tatil için Hakkari'ye gittiğinde Keşfettin Öveç ile tanışan 4 çocuk annesi Kamile İnan, Erzurum'a döndükten sonra güzel bir kadının fotoğrafını Keşfettin'e göndererek ve kendisini 'Aysel' olarak tanıtıp mesajlaşmaya başladı. Kamile İnan, yaklaşık 6 ay aşk mesajları gönderdiği Öveç'i, "Ağabeyim beni dövüyor, gel onu öldür" diyerek Erzurum'a davet etti. Kamile İnan'ın, "Ağabeyim uyuyunca seni eve çağıracağım. Kapıyı, Hakkari'de tanıştığın Kamile açacak" dedikten sonra, eşi uyuyunca Keşfettin Öveç'i eve alıp bıçak verdiği öne sürüldü.
Recep İnan'ı uyuduğu odada 23 yerinden bıçaklayan Öveç, üzerine kan sıçradığı için Kamile İnan, eşinin askıda duran kıyafetlerinden verip sevgilisinin kaçmasını sağladı. Yaralı halde sürünerek odadan çıkan Recep İnan'ın sesine uyanan büyük kızı 6 yaşındaki Deniz'in feryatları ortalığı karıştırdı. Bunun üzerine Kamile İnan, "Kocamı vurdular" diyerek komşularından yardım istedi. Hastaneye kaldırılan Recep İnan kurtarılamadı, gözaltına alınan Kamile İnan, daha sonra suçunu itiraf etti ve yakalanmasını sağladığı Keşfettin Öveç ile birlikte tutuklandı.
Hakkari'nin Şemdilli ilçesinde oturan Keşfettin Öveç, şöyle dedi:
"Aysel isimli biri telefon açtı. Erzurum'da oturduğunu, ağabeyinin yanında kaldığını bildirdi. Birbirimize fotoğraflarımızı gönderdik. Daha sonra ağabeyinin gönderdiğim fotoğrafları gördüğünü, kendisini sürekli dövdüğünü belirtti. Yakınları, Aysel'i kaçırmamı yoksa ağabeyinin kızı öldürüceğini söyledi. Ben de bunun üzerine Aysel'i kaçırmaya karar verdim. Erzurum'a geldiğimde Aysel bana Kamile'nin evinde kaldığını, adresi vererek gelmemi istedi. Kamile beni karşılayarak içeri aldı. Aysel'in birazdan geleceğini söyledi. Kamile, Aysel'in ağabeyinin uyuduğunu onu öldürmemi söyleyerek, beni odaya itekledi. Ağabeyi uyanınca bende Kamile'nin verdiği bıçakla bıçakladım ve kaçtım. Aysel'in Kamile olduğunu cinayet sonrası öğrendim. Aileme ve herkese karşı rezil oldum."
Maskeli ve elinde bıçak olan bir kişinin kapıyı açınca içeri girdiğini ileri süren Kamile İnan ise, "İçeri girince eşimin nerede olduğunu sordu. Ben de uyuduğu yeri gösterdim. Bıçakla eşime vurdu ve yüzündeki maskeyi çıkarınca bu kişinin Keşfettin olduğunu gördüm. Korkarak dışarı kaçtım. Daha sonra eve geldiğimde eşiminin yaralı olduğunu gördüm ve komşuya haber verdim. 7 yıllık yuvam dağıldı" diye ifade verdi.
Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Kamile İnan ve Keşfettin Öveç'e, 'Tasarlayarak, kendini savunamayacak kişiye karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, Keşfettin Öveç'e ise, gece konut dokunulmazlığını ihlal ettiği gerekçesiyle 3 yıl hapis cezası verildi. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Erzurum E Tipi Cezevi'nde tutuklu bulunan Kamile İnan ve Keşfettin Öveç hakkında yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.

Editör

Son Güncelleme: 18.05.2013 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.