Vedat REFAYELİ

Her iki yarısı yine birbirinden farklı bir maç izledik. Teknik kapasitesi yüksek oyunculardan kurulu Adanaspor, fizik kalitesi daha iyi olan takıma kaybederken bir gerçek daha ortaya çıktı. Maçların ‘en’leri olur ama Erzurum’un maçlarının ‘an’ları var. Örnek istiyorsanız, Gökhan, Burhan, Erhan gibi! Hele Erhan. Bu takımın olmazsa olmazı!

***

Devreyi 1-0 önde tamamlayan Adana takımı, Erzurum’a oranla daha çok 3 puanı isteyen taraftı. Geliştirdiği organize ataklarla Erzurum’un gözünü korkuttu ve ileriyi fazla düşünmemeye, savunmasında daha dikkatli olmaya zorladı. İlk yarıda kazanılan topu ayakta tutmayı başaran ve ayağa oynayarak oyunun akışını kendi insiyatifine bırakan Adana, golü de bulunca ‘’Ben ne dersem o olur’’ dedi. Biraz da çok bilmiş hocası sayesinde ‘’en fazla berabere kalır, 1 puan alırım’dedi. Ancak Adana’nın hükmü 45 dakika kadardı. Mermi bitmişti artık. Fazlası da olamazdı zaten. Çoğunluğu da yaşı geçkin oyunculardan oluşan Adana takımı ikinci yarıda biraz da skoru koruma içgüdüsüyle geriye kapandı. Artık ileriye atılacak kontra toplarla ikinci golü aramaya koyulan Adana’nın hesabı tutmuyordu. Konuk takımın savunma refleksi Erzurum’u daha çok hücum yapmaya ve de çok adamla üçüncü bölgeye abanmaya sevketti. Bu defa topu olumlu kullanma sırası Erzurum’undu ve sağlı, sollu ataklarla rakip kalede gol aradı. Adana’nın bittiği yerde Erzurum başlıyordu! Metin’in ara pasında sahanın en iyilerinden adaşı Gökhan Süzen’den çok iyi sıyrılan Gökhan Karadeniz’in sert ve şık şutu, Erzurum’un iştahını artırdı. Teknik direktör Mehmet Altıparmak’ın iki değişiklik tercihi maçın şeklini ve de rengini değiştirdi. Burhan ve Taylan’ın Erzurumspor kadrosuna dahil edilmesi, savunmanın da biraz daha önde oynaması uzun süre berabere biten oyunu bozacağını gösteriyordu.

***

Erzurum’u süper lige çıkartan golün sahibi Erhan, bu takımda skoru her an değiştirecek oyuncuların başında, hatta en birincisi geliyor. Erhan’ın golünde Burhan’ın tecrübesi de büyük rol oynadı. Başka bir oyuncu olsaydı belki de o final pasını verme yerine kendi kullanır, takımını da 2 puandan ederdi. Kuşkusuz Rize maçında 2 puanı son saniyede bu sahada bırakan Erzurum’un bu defa şansının da yanında olduğunu söylemeliyim. Ligin alt tarafı görüldüğü gibi cadı kazanı. Erzurum eğer play-off iddiasını sürdürüyorsa artık deplasmandan da galibiyet getirmesi gerekiyor. İşte haftaya İstanbul maçı güzel bir fırsat. Aynı kazanma arzusuyla Erzurum’un zorluk derecesi giderek yüksek maçları oynarken sadece play-off’u değil, bana göre alttan da kurtulmayı hedeflemelidir. Nokta.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.