…Ve; yedi yılı aşkın bir süre sonra Amatörler, 12 gün önce döndüler 3 Temmuz Stadı’na…

Şimdi bu cümleyi kurarken, aklınızdan geçebilir ‘Amatörler nereye gitmişti ki,’ diye…

Hemen belirteyim, amatörler bir yere gitmemişti, ama Büyükler 1. Amatör Küme’de Erzurum’da oynanan maçlar, Kazım Karabekir Kampusu içerisindeki sentetik sahalar oynanıyordu.

Yalnızca alt yaş kategorilerindeki müsabakalara ev sahipliği yapıyordu, 3 Temmuz Stadı…

***

Amatörlerin yuvası olan 3 Temmuz Stadı, yıllar önce toprak zeminden kurtarılmış ve sentetik çim saha haline getirilerek, yan yana iki saha yapılmıştı.

Bu iki sahada genelde gençler, yıldızlar ve minikler kategorisindeki maçları izledi futbol severler.

Amatör maçları izlemek için Kazım Karabekir Stadı Kampüsünün yolunu tutmak zorunda kalıyordu, sporseverler.

***

İşte o, sahalara gitmek için zorluk çeken seyircilerin ve kulüplerin imdadına Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koştu.

Amatör kulüplerden gelen isteğe olumlu bakan GSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil, kurmayları ile kolları sıvadı ve amatörlerin yuvası 3 Temmuz Stadı’nı hem büyükler amatör ligi maçları hem de gençler kategorisindeki müsabakaların oynanacağı konuma getirdi.

Yani, amatör müsabakalar Cumartesi günü 3 Temmuz Stadı’nda Doğu- Batı yönündeki kaleler arasında oynanırken, Pazar günleri de Güney-Kuzey yönünde iki sahada genç maçlar oynanıyor.

Yani sizin anlayacağınız ’10 Numara’ iş…

Pratik uygulama sayesinde hem kulüpler memnun, hem de futbol severler…

Hal böyle olunca da futbol temaşası eski parlak günlerine doğru yol almış durumda…

Baksanıza, zirve için bir çok takımın iştahı kabarmış durumda…

Harbiş, Ilıca İdman Ocağı Belediyespor, Oltuspor, Kombinaspor ve ASP Spor ilk iki haftayı kayıpsız geçerek dikkat çeken ekipler oldu.

Bakalım ligin akışı bundan sonra neyi gösterecek, ama belli ki, bu yıl 1. Amatör Küme Maçları geçen yıllardan daha zevkli ve daha heyecanlı geçecek.

Tabi; amatör futbola hizmet veren kulüplere teşekkür etmekle birlikte, 3 Temmuz Stadı’na gelen futbol severleri, amatör futbolu güzelleştirmek isteyen antrenör, futbolcu ve yöneticileri de kutlamak gerekir.

3 Temmuz Stadı’na yeni yapılan kulüp binaları artık teslim aşamasında…

3 Temmuz Stadı’nın acar Tesis Amiri İhsan Topaloğlu’nun söylediklerine göre birkaç güne yeni bir bina içinde ihale yapılacakmış, çok güzel 3 Temmuz Stadı’nın çehresi tamamen değişiyor.

50 yılı aşkın süredir Erzurum futboluna hizmet veren bu tarihi mekan ve amatörlerin yuvası, tam bir futbol merkezi oluyor, vesselam…

Yapanların eline sağlık.

Evet!...Yeniden 3 Temmuz Stadı’nda olmak çok güzel…

Hem ulaşım bakımından hem de seyir açısından…

3 Temmuz Stadı’na yeni bir hava ve heyecan gelmesine vesile olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, ufku geniş bir bürokrat profili çizmiştir.

Dileriz, 3 Temmuz Stadı’na çok daha güzelleştirecektir.

Çünkü geleceğin sağlıklı nesillerini yetiştirmek için bu tarihi spor tesisine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.

Taşkesenligil nezdinde şube müdürlerine, ilçe müdürlerine ve tesisler şube müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Gecesini gündüzüne katan Tesis Müdürü İhsan Topaloğlu’nu kutluyorum.

***


Şimdilik huzurlarınızdan ayrılırken, Yeniden 3 Temmuz Stadı’nda olmanın mutluluğu ve hazzı ile hepinize iyi futbol seyirleri dilerken, amatör takımlarımıza da Fair Play ruhu içerisinde başarılar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.