Açıkçası Erzurum’a her Vali ataması yapıldığı zaman her Valilik çalışanı gibi biz de merak ederiz. Yeni gelecek Vali nasıl birisi diye.. Gümüşhane Valiliği görevinden Erzurum Valiliğine atanan Okay Memiş’in şu ana kadar bildik özellikleri 48 yaşında ve Giresunlu olması. Bir başka özellikleri ise, sırasıyla Sarıyahşi, Genç, Orta ilçelerinde kaymakamlık yapmışlığı, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler’de Şube müdürlüğü, daire başkanlığı ve genel müdürlük yapmış olması, ilk Valiliğini Gümüşhane’de tatmış olması. Evli 2 çocuk babası olması da şu ana kadar öğrendiğimiz bilgiler arasında. Peki, önümüzdeki günlerde göreve başlayacak olan yeni Valimiz Okay Memiş, başka nasıl biri, başka özellikleri ne? Bu soruya cevabı verse verse Erzurum’da Basın Protokol Müdürü iken tanıdığımız, halen Gümüşhane’de Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı olan sevgili arkadaşımız Kemalettin Demirkıran verirdi.. Direkt Kemalettin Demirkıran’ı aradım, yeni Vali ile ilgili tüyolar alayım istedim. Sağolsun, o da ‘’biz çok seviyoruz, gitmesine üzüldük’’ dediği Memiş için bakın neler söyledi:

***

‘’Alçakgönüllü, mütevazi, müstesna bir insandır. Protokolu çok sevmez. Zaman zaman araziye çıktığı, ilçe ve köyleri ziyarete gittiği zaman genelde pikabın önüne oturur. Gittiği yerde yemek ayırt etmez, ikram edilen ne varsa sofraya herkesle oturur, yer. Fenerbahçelidir ama inanıyorum ki süper ligde olmasından dolayı artık Erzurumspor’u tutar. Eşi Ankara’da eczacıdır. Bir defa futbolu çok sever, Berke ve Bartu adındaki erkek çocuklarıyla da sürekli halı sahada maç yapar. Türk Halk Müziği dinlemeyi sever. Espri yapar, espri yapanı sever. Bürokratları sıkmaz. Kırmaz, dökmez. Ama kendisi çalıştığı kadar bürokratları da o kadar çalışır. Hem çalışır, hem çalıştırır. Özellikle basınla ikili ilişkileri çok iyidir. Siyasetçilerle de ölçülü bir şekilde samimi olur, dengeyi korur, kollar, gözetir’’.

Bayrak sitemi!

Her bir milli meselede mangalda kül bırakmıyoruz ama iş böylesine önemli bayram ve günlere geldi de mi ev veya işyerlerimize üşengenlik edip bir bayrak bile asmıyoruz. Dün yine baktım Erzurum’da çoğu ev ve işyerleri Türk bayrağı asmamış, nimetlerinden yararlandığı Cumhuriyet gibi önemli bir bayramı es geçmiş. Özellikle biraz şehir turu attım, çoğu ev ve işyerinde asılı bayraklara rastlayamadım. Doğrusu ben bu bayrak asmama işinde bilinçli bir şeyin olduğunu değil, umursamazlık olduğunu düşünüyorum. Hele Cumhuriyetin temelinin atıldığı Erzurum gibi bir şehirde aksi bir düşünce aklımın ucuna bile gelmez. O açıdan dün tıpkı bir çok bayramda gördüğüm gibi bayrak umursamazlığı vardı, o konuda duyarsızlığa bir son verelim ve eskisi gibi yeniden milli gün ve bayramlarımızda Erzurum’un ev ve işyerlerini bayraklarla donatalım..

--

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Kime ok atmayı öğrettimse, bir gün beni nişan aldı! (Mehmet Akif Ersoy)

DUVARIN DİLİ: Üşengeçler, birleşelim bi ara!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.