O güzelim Palandöken’in burnunu tıkadınız, farkında mısınız?

O güzelim Palandöken’in burnunu tıkadınız, farkında mısınız?

admin
admin
04 Eylül 2018 Salı 08:47
O güzelim Palandöken’in burnunu tıkadınız,  farkında mısınız?

 

Vedat REFAYELİ

Yazmayayım yazmayayım diyorum ama her gördüğümde de beynimden vuruluyorum. Artık dayanamıyor, ahan da yazıyorum. Allahaşkına, şu öve öve bitiremediğimiz, talipli olduğumuz 2026 Kış Olimpiyatlarının yapılmasını istediğimiz Palandöken dağının girişi hiç olmuş mu?

Palandöken dağını merak edenlerin girişte ilk karşılaştıkları bu manzara olmuş mu? Olmuş diyen varsa sözüm yok. Çünkü onunla daha konuşacak bir şeyim yok demektir. Böylesine değerli bir bölgenin böylesine gelişigüzel yapılaşma ve bina kondurma çağdışıdır ki dünyanın hiçbir yerinde onun savunması olamaz.

Açık söylüyorum. Palandöken’in burnu olan o Dedeman Otelinin önündeki o giriş burundur. Ve o buruna o yapılanlar tıkama olmuştur, dolayısıyla da Palandöken’in nefes almasının önüne geçilmiştir. Burun tıkanmış gözgöre göre. Hem de devlet eliyle. En çok üzüldüğüm de o. Kaldı ki o girişte yapılanlar pekala yan taraflardaki uygun bölgelere yapılabilirdi. Dağın görüntüsü kaçmış, derinliği kaybolmuş.

Eski bir tarihi esere modern malzemelerle restorasyon gibi olmuş. Lütfen. Bu uyarımı dikkate alın da artık güzel işleriniz yanında böyle kötü işlerinizin de olduğunu kabul buyurun. Yüksek İrtifa Kamp merkezleri yaptığınız bölgede bu yanlışı yapmışsınız üstelik.

Bu ne yaman çelişki? İnanılacak gibi değil. Gelin o dağın girişini yine açın. Dağa çıkan ilk acemi pisti ile direkt zirveyi görsün. Ne diyeyim, bundan sonra artık olmuş da diyorsanız, bana da mübarek olsun demek düşer!

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumPALANDÖKEN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.