İş makinesi sele kapıldı

​​​​​​​Su seviyesi yükselen Oltu çayı kısmen taşarak tarım arazilerine zarar verdi. Taşan sel sularına kapılan bir iş makinesi hasar gördü.

admin
admin
25 Mayıs 2020 Pazartesi 17:08
İş makinesi sele kapıldı

Erzurum'un Oltu ilçesinden geçen Oltu Çayı, şiddetli sağanak sebebiyle kısmen taşarak ekili arazilerde hasara yol açtı, park halindeki bir iş makinesi de sel sularına kapıldı.

Çoruh Nehri'nin önemli kollarından biri olan Oltu Çayı'ndaki su seviyesi, bölgede iki gündür aralıklı etkili olan sağanağın zaman zaman şiddetini artırması sebebiyle yükseldi.

Kenarına yapılan beton duvarlar sayesinde su seviyesi köprü seviyesine yaklaşmasına rağmen ciddi bir taşkın yaşanmayan çayın, duvar bulunmayan bazı bölümlerinde ise küçük çaplı taşkınlar yaşandı.

Bu nedenle su dolan ekili tarım arazilerinde kısmen hasar oluştu, çayın yanındaki bir şantiyede bulunan park halindeki bir iş makinesi de sel sularına kapıldı.

Hasar gören iş makinesinin sel sularına kapıldığını gören vatandaşlar, cep telefonlarıyla o anları kaydetti.

Vatandaşlardan Kadir Parlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede iki gündür aralıksız yağmur yağdığını belirterek, "Yağmur Oltu Çayı'nı taşırdı, iş makinesi de sel sularına kapıldı." dedi.

İlçede ilaç almak için sokağa çıkan Mevlüt Altay da Oltu çayının debisi ve su yüksekliğinin çok yükseldiğini görünce şaşkınlık yaşadığını söyledi.

Altay, "Her yıl bu aylarda çayın su seviyesinin yükselmesi tekerrür eder ancak bu yıl fazlasıyla yağmur yağdığından biraz daha fazla su geliyor. Vatandaşlar için risk oluşturan taşkınlara karşı dikkatli olmalıyız." diye konuştu.

DÜMBÜLLÜ DERESİ DE TAŞTI

Öte yandan Oltu ilçesinde etkili olan sağanak sebebiyle Dümbüllü deresi kısmen taştı.

İlçede iki gündür etkisini sürdüren yoğun sağanak sebebiyle Dokuzdeğirmen, Nüğürcük, Çayüstü, Süleymanlı ve Çatak mahallelerinden geçen Dümbüllü deresinde su seviyesi yükseldi.

Bu mahallelerdeki vatandaşlar, derenin bazı bölümlerindeki küçük çaplı taşkınlar yüzünden olası su baskını riskine karşı önlem almaya çalıştı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumOltuIş MakinesiSel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.