Evlatlarına hem anne hem baba oldu

Erzurum'da eşi tarafından terk edilince 3'ü engelli 6 çocuğuyla yaşamını sürdüren Yadigar Abdullahoğlu, çocuklarına hem annelik hem de babalık yapıyor

admin
admin
10 Mayıs 2018 Perşembe 13:37
Evlatlarına hem anne hem baba oldu

Erzurum'da eşi tarafından terk edilince 3'ü engelli 6 çocuğuyla yaşayan Yadigar Abdullahoğlu, çocuklarına hem analık hem de babalık yapıp bütün bakımını üstleniyor.

Yakutiye ilçesindeki Rabiahatun Mahallesi'nde kiraladığı evde çocuklarıyla yaşayan 49 yaşındaki Yadigar Abdullahoğlu, ailevi sorunlar nedeniyle uzun süredir ayrı yaşadığı eşinden 3 yıl önce boşandı.

Doğuştan bedensel engelli kızları Serap (22), Yağmur (16) ve 2 yaşında iken epilepsi hastası olan Kadir (14) ile diğer 3 çocuğuna bakmaya çalışan anne Abdullahoğlu, çocuklarının ihtiyacını karşılamak için hem evlere temizliğe gidiyor hem de zaman zaman mendil satıp ailesinin geçimine katkı sağlıyor.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle 8 yaşındaki bir çocuğunu da devlet yurduna bırakmak zorunda kalan ve ilkokula giden diğer bir çocuğu Bedirhan Demir'i de okutmakta zorlanan Abdullahoğlu, yaşadığı sıkıntılara rağmen çocuklarına kol kanat gerip onlara hem annelik hem de babalık yapıyor.

Devlet yurdundaki çocuğuna kavuşma özlemi yaşayan ve ömrünü çocuklarına adayan Abdullahoğlu, hasta çocuklarını tedavi ettirip okula gidecekleri günün hayaliyle yaşıyor.

Anne Abdullahoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllardır eşinden ayrı olarak 3'ü engelli 6 çocuğuyla yaşadığını söyledi.

"YAŞAMA SEBEBİM ÇOCUKLARIM"

Eşinden ayrı yaşadığı süreçte Erzurum'da çeşitli mahallelerde kiraladıkları evlerde yaşadığını anlatan Abdullahoğlu, "Yaşama sebebim çocuklarım. 3'ü engelli 6 çocuğumla yaşıyoruz. Eşim bizi terk etti. Allah devletimizden razı olsun kömür yardımı alıyoruz. Kışın çöplerden odun toplayıp yakacak ihtiyacını karşılıyorum, evlere temizliğe gidip para kazanıyorum. Yeter ki çocuklarım iyi olsun." dedi.

Yadigar Abdullahoğlu, engelli çocukları Kadir'in engelli aylığı ve bakım parası dışında başka gelirleri olmadığını ifade ederek, çocuklarının ihtiyacını karşılamak için zaman zaman mendil ve çorap sattığını dile getirdi.

Epilepsi hastası çocuğunu evde uzun süre yalnız bırakamadığı için sürekli dışarıda çalışamadığını aktaran Abdullahoğlu, şöyle konuştu:

"Komşulardan Allah razı olsun, onların desteğiyle çocuklarım bir şeyler yiyebiliyor. 5 çocuğumla yerdeki döşekte yıllarca yattık. 1 ay önce bir hayırsever çekyat alınca çocuklarımın yatağını çekyata serdim. Çocuklarım okumak istediler ama okutamadım bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Çocuklarım hem maddi hem de hastalıkları nedeniyle okula gidemediler. Kızım hem okumak hem de sağlığına kavuşup anne olmak istiyor. Kızlarımın tedavisi için de çok para istediler bulamadık. Ne annem var ne babam. Tek başıma çocuklarım için mücadele ediyorum."

Abdullahoğlu, tek hayalinin çocuklarını tedavi ettirip okula göndermek olduğunu sözlerine ekledi.

Editör

Son Güncelleme: 10.05.2018 12:40
Anahtar Kelimeler:
ErzurumAbdullahoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.