Çimlerine yayılmışsan eğer o Üniversite Üniversitedir artık!

Çimlerine yayılmışsan eğer o Üniversite Üniversitedir artık!

admin
admin
13 Ekim 2021 Çarşamba 07:08
Çimlerine yayılmışsan eğer o Üniversite Üniversitedir artık!

Vedat REFAYELİ

Büyük umutlar ile kurulmuş bir Üniversitedir Erzurum Teknik Üniversitesi.

10 yılı aşkın bir süre önce kuruluşu gerçekleşen Erzurum Teknik Üniversitesi, kuşku yok ki bu geçen süre içerisinde hep de yanıbaşındaki Atatürk Üniversitesi’ni model almıştır kendine.

Üniversite kuran Üniversite ünvanına sahip olan Atatürk Üniversitesi, sadece teknik ve idari konularda değil, fiziki anlamda da ETÜ’ye esin kaynağı olmuştur.

Prof.Dr. Muammer Yaylalı’dan sonra ETÜ’de rektörlük koltuğunda oturan Prof.Dr.Bülent Çakmak hoca da, her daim Atatürk Üniversitesi’ni örnek almış, ona göre bir yol haritası belirlemiştir.

Bu konudaki düşüncelerinde hep samimi gördüğümüz ve Atatürk Üniversitesini ağabey Üniversite olarak kabul ettiğini müşahede ettiğimiz Bülent hoca, elbette ki ister ki rektörlüğünü yaptığı ETÜ de Atatürk Üniversitesi gibi ilgi görsün, alaka ile karşılaşsın. Tabii ki bu iş sadece rektörün veya akademik personelin değil, öğrencinin de işi olmalı.

***

Geçtiğimiz gün ziyaretine gittiğim ETÜ’de bir manzara, beni inanılmaz mutlu etti.

ETÜ’nün dersbaşı yapan öğrencilerini bir kısmı, yeşil çimlere doğru uzanmış, diğer ders saatinin gelmesini bekliyorlar.

Benzer görüntüleri hep Atatürk Üniversitesi kampüsünde görmüşüzdür.

Ama ne yalan söyleyeyim, ben ilk defa bu görüntüye şahit oldum.

Hatta Üniversitede görevli bir personel de benimle aynı şeyi düşünmüş olacak ki, ‘’Allaha şükür, işte bizim Üniversite de tam Üniversite oldu. Çimlerine yayılmayan öğrencinin olmadığı Üniversite Üniversite değildir’’ değerlendirmesini yaptı.

Bu tarihi anı ben de fotoğrafladım, kayıtlara geçsin istedim.

Bu benim son kararımdır.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.