2020 yılının başlamasıyla birlikte adını herkesin ezberlediği Corona virüs ile tüm dünyada ölüm artık sıradanlaştı. Öyle ki, her gün akşam haberlerinde ölüm sayılarıyla durum değerlendirmesi yapılıyor. Misal UEFA (Avrupa Futbol Federasyonları birliği) ve TFF (Türkiye Futbol Federasyonu). Hayatın normalleşmeye başladığı şu günlerde bu kurumlar top sektirmeye başladılar. Üstelik insan hayatını hiçe sayarak. Bu Federasyonlar çok açık bir ifadeyle diyorlar ki, ‘’Millet artık evlerinde sıkıldı. Seyircisiz olarak, ligler başlasın. Ve Temmuz sonuna kadar da bütün maçlar tamamlansın’’.

Emir demiri keser sözünden hareketle yönetimler çalışanlarını yani futbolcularını yurdun hatta dünyanın dört bir tarafından kulüplerine çağırdılar. Herkes kulübüne geldi ve antrenmanlar başladı. Önce Beşiktaş, ardından Kasımpaşa, Giresunspor ve BB Erzurumspor kulüplerinde gecenin sessizliğini ambulansların siren sesleri bozdu. Futbolcularda ve kulüp çalışanlarında Covid-19 vakıaları tespit edildi. Top’la dolaşan federasyonlar anında karar değiştirdi ve TFF 1. ligin başlama tarihini 19 Haziran olarak duyurdu.

Erzurum’un yükselen değeri BB Erzurumspor kulübünde 4’ü futbolcu olmak üzere 11 kişinin test sonuçlarının pozitif olduğu belirlendi. BB Erzurumspor kulübü tesisleri dış hayata kapatılarak, karantinaya alındı. Liglerin bu sezon bu şekliyle tescil edilmesi gerektiğini söyleyenlere karşın, bazı aklı evveller lig maçlarının Türkiye’de salgının merkezi haline gelen İstanbul’da (!) oynanması gerektiğini, bir başkası da Antalya’da oynanması fikrini ortaya attı. Neyse ki, bu zatları kimse ciddiye almadı. Kendileri bile…

Netice itibariyle 12 Haziran’da süper lig’de, 19 Haziran’da 1. Lig’de, 18 Temmuz’da da 2. Lig’de hakemin düdüğüyle seyircisiz olarak santra yapılacak. ‘’Şayet bu dönemde pozitif vakıa çıkarsa, bunlar ayırt edilip yola devam edilecek’’ diyen bir federasyon başkanının bu salgın konusuna ne kadar hakim olduğunu de hep birlikte dehşet ve hayretle izliyoruz..! Oysa ki, futboldan azıcık anlayan herkese göre, bu sağlıksız sezonun çözümü çok basit. ‘’Ligler olduğu şekilde tescil edilip, her lig 20 takıma çıkarılmalı. Yani iki takım ilave yapılıp seneye beş takım düşürülürse bir sene sonra normale dönülür’’. Şayet bu kadarını akıl edemeyen bir UEFA bir TFF yönetimi varsa ki, daha beteri var. Yandı gülüm keten helva...!

Yine maçlar seyircisiz oynanacak dedik ya, müsabaka esnasında artık nasıl korunacaksa kimse bilmiyor ama sosyal mesafe korunacak, oyunculardan aksıran, tıksıran olursa sarı kartla, bir sonraki hamlesinde de kırmızı kartla cezalandırılacak. Ve herkes dua edecek ki, sahada hakemler öksürmesin..! Ya birileri bu salgının dünyayı ne hale getirdiğini fark etmemiş ya da hakikaten de perde arkasında farklı oyunlar var. Anadolu’nun zirvesinden Futbol endüstrisinin ağalarına Erzurumsporlular olarak diyoruz ki; ‘’Dert deva süper ligde Trabzonspor, TFF 1. Ligde de BB Erzurumspor şampiyon olmasın. Hesabınız bu mu..?’’.

Nasıl bir karar verilir, ne yapılır bilemem ama görünen o ki, bu yıl top patladı. Patlak topla da futbol oynanmaz..! Sakatlık çıkar..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.