Şehrin en önemli sosyal aktiviteleri arasında olan futbol’da Erzurum, büyük bir başarıya daha imza attı. 2. Lig beyaz grupta şampiyonluk parolasıyla başladığı sezonda BB. Erzurumspor, sezonu 3. sırada tamamlayarak, Play-offlara kaldı. BB. Erzurumspor, Play-offlarda gösterdiği performansla rakiplerini birer birer devirerek, özlemini çektiği şampiyonluğa ulaştı. İstanbul Vodafone Arena’da oynanan final maçıyla kupasını alan takım, hem İstanbul’da hem Erzurum’da taraftarına bayramı yaşattı.

Ligin özellikle ikinci yarısında taraftarına saç baş yolduran BB Erzurumsporlu futbolcular, aldıkları kupayla kendilerini vefakar taraftarlarına affettirip, teşekkür ettirdiler. İki yılda iki şampiyonlukla iki lig atlama başarısını gösteren BB Erzurumspor, gönüllere taht kurdu. Rahmetli İbrahim Erkal’ın şarkısında dediği gibi, Erzurumluların olduğu her yeri; ‘’Bugün hava Erzurum’’ yaptı.

Sezon boyunca şüphe yok ki en çok takdir gören oyuncu Türk vatandaşlığına geçen 36 yaşındaki Brezilyalı Mert Nobre oldu. Hırsı, mücadelesi ve mütevazi tavırlarıyla taraftarın gönlünde taht kurdu. Attığı gollerle takımına hayat verdi. Bu sezonun en çok eleştirilen ismi ise geçen sene attığı gollerle takımın şampiyonluğunda baş mimar olan kral Mehmet Albayrak oldu. Yine her iki kaleci de bu sezonun en kötü performans gösteren oyuncuları oldu. Play-offlarda yıldızlaşan isimler arasında gol paslarını veren Erzurum doğumlu Murat Paluli ile yaptıkları altın vuruşlarla takıma tur atlatan Mert Nobre, Ersel Aslıyüksek, Ferit Erişçi ve şampiyonluk golünü atan Erhan Çelenk yer aldı.

İyisiyle kötüsüyle bir sezonu geride bırakan BB Erzurumspor, artık önümüzdeki sezon PTT 1. ligde, süper lig için yarışacak. Taraftarların ortak beklentisi takımın iskeletini oluşturan isimlerle yola devam edilmesi yönünde. Yapılacak takviyelerle gelecek sezon sonunda da şampiyonluk beklentisi şehre şimdiden hakim oldu.

Kaldı ki; siyasetçilerin her kupa töreninde boy gösterdiği takımda, süper lig, verilmiş sözler arasında.

Dadaşlara şampiyonluk sevincini yaşatan BB Erzurumspor, kulübünü tebrik ediyor, bir Erzurumlu olarak tüm ekibe teşekkür ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.