NE ZAMAN KENDİ BİNANIZ OLACAK?
Erzurum ilk Büyükşehir Belediyeler statüsüne kavuştuğunda Doğru Yol Partisi iktidardaydı. Ama o dönem DYP’li Belediye Başkanı Mehmet Ali Ünal, mahalli idareler seçimine yaklaşıldığı ve de bir daha aday olmayacağını açıkladığı için Büyükşehir uygulamalarını bir sonraki gelecek belediye yönetimine bıraktı. Gelen Ersan Gemalmaz’lı Refah Partisi’ydi ve o gün ancak düğmeye basıldı. Dadaşkent, Yakutiye, Kazım Karabekir ve Yenişehir Belediyeleri de oluşturuldu, henüz bina filan da olmadığı için bir müddet Büyükşehir’in içerisinde görev yapıldı. Bu dört ilçenin vatandaşları belediyeleri ile ilgili taleplerini Büyükşehir’de küçücük odalarda yerleşen belediye başkanlarına ilettiler. O günlerde  ilçe belediye başkanları Büyükşehir’in içinde ‘sığıntı’ gibiydiler. Bu konuda başkanlardan o günlerde çok serzeniş duyuyorduk, bayağı bir rahatsızdılar. Ama yıllar geçti, herkes kendi yaptırdığı binalara geçtiler ve bu sığıntı halinden kurtuldular. Bugün Alah’a şükür her belediyenin hem kendi binaları ve hem de müstakil bütçeleri var. Bunu niye anlatıyorum. Şunun için. Palandöken Kaymakamlığı var mesela. Halen daha Erzurum Valiliği’nin boşalttığı hizmet binasında faaliyet gösteriyor. Şaşırıyorum valla, bu durum bana çok ters geliyor.  Doğrusu ben taa Palandöken’in ilk kaymakamı sevgili Şenol Esmer beye de sormuştum.  ‘’Yakutiye’de oturup Palandöken’e hizmet etmekten rahatsız olmuyor musunuz’’ diye. Şimdi Vali yardımcılığı görevini de yürüten şimdiki sevgili kaymakamımız Gürbüz Karakuş’a da aynı şeyi soruyorum: Bakın, belediye neredeyse kendine ayrı ve de yeni bir sarayı olacak. Kamu kurumları hergün yenileniyor, ha yeni binalar yapılıyor. Koskoca Palandöken’in şöyle kendine göre bir kaymakamlık binası hiç olmayacak mı? Hep Palandökenliler kaymakamlıkla ilgili sorunlarını Yakutiye bölgesine mi gidip giderecekler?
ANORMALLİK BİZDE!
Her ay muntazaman yayınlamaya çalıştığımız ve gazeteniz PUSULA’nın da ilavesi olan Fırfırik’in malzemeleri ağırlıklı olarak siyasilerdir. Sağolsunlar, genelde de dergiye mizah konusu yaptığımız siyasilerimiz bugüne kadar hep hoşgörüyle bize yaklaşmışlardır. Bir, iki istisna hariç maksadı taşan esprilerimize bile bu siyasiler hep gülüp geçmişlerdir. Son derece anlayışlı olmuşlardır. Fırfırik’de esprilerine yer verdiğimiz isimlerden biri de Zehra Taşkesenlioğlu’dur. Hemen hemen her sayısında bir espri ile okuyucunun karşısına çıkardığımız  Zehra hanım, sağolsun espri  iyi olsun, kötü olsun hiç fark etmez telefon açar biraz sohbetin ardından teşekkürünü iletir . Allahı var bir önceki bayan vekil Fazilet Dağcı Çığlık da öyleydi. Ne var ki bu üçtür, Zehra hanım bana telefon açıyor ve ben duymuyorum. Koca vekilin telefonuna tesadüf eseridir o an cevap veriyor olamıyorum, hep sonraları dönüyorum. Dün de öyle oldu. Sabah saatlerinde Zehra hanım son sayıda kendisi ile ilgili espri için aramış ama duymamışım. Sonrasında döndüm, yine özür dileyerek konuşmaya başladım. ‘’Bu işte bir anormallik var galiba sayın vekilim. Genelde vekil telefona hemen cevap vermez, ama bu üçtür ben size cevap vermiyorum’’ diye takıldım. Güldü,  yine her zamanki nezaketini sürdürüp,’’ Anormallik olmasa şaşardım zaten. Sorun yok, sen de ben de anormaliz ondan oluyor bu’’ cevabını verdi.
KAFA KARIŞTIRAN DİREKLER!
İl dışında olduğum için ilk haftanın iç sahadaki  ilk  kaybedilen Amed maçını seyredememiştim. Daha sonra Konya Anadolu Selçuk ve en son oynanan Nazilli maçını ise tribünden izledim. Canlı olarak çıplak gözle  izlediğim bu 2 maçta da BB Erzurumspor galip geldi. Hem de net skorlarla. Aman ne olur, kimse altında bir şey aramasın, iç sahada oynanan bu iki maçta bir şey dikkatimi çekti ki sizinle paylaşmasam ölürüm. O da rakiplerin iki toplarının direkten dönmesi! Bunu hem Anadolu Selçuk hem de Nazilli maçlarında yaşadık. İlginç bir yönü de rakiplerin direkten dönen toplarının hep Erzurumspor’un 1-0 önde olduğu anlarda olmasıydı! İzleyenler kesin hatırlar! Anadolu Selçuk maçında 30’ncu dakikada Seddar’ın, Nazilli maçında 34’ncü dakikada da Hüseyin’in vuruşlarında top direğe takıldı! Diyorum ki acaba BB Erzurumspor 1-0 öndeyken o vuruşlar direğe değil de filelere isabet etse nasıl bir maçla karşı karşıya kalacaktık? Ne bileyim, 1-0 iken son iki maçta da rakibin gollük ataklarıyla baş başa kalan, bunları önlemede güçlük çeken ve kalesinde önemli tehlikeler yaşayan Erzurum, golü görse acaba bunun altından kalkabilir mi? Dedim ya, benimki sadece bir merak. İlk fırsatta teknik direktör Ahmet Yıldırım’la karşılaştığımda kendisiyle bunu konuşmak ve bu merakımı da gidermek isterim.
BARO’DA NE VAR NE YOK?
Bilindiği gibi hafta sonu Erzurum’da Baro seçimleri var. Yeni dönem için başkan ve yönetim belirlenecek.  Gördüğümüz kadarıyla zaten geçen hafta adaylığını da ilan eden mevcut başkan Telat Göğebakan’ın dışında şu an herhangi birinin adaylık açıklamasını duymadık. Baro’ya kayıtlı toplam 375 avukatın oy kullanacağı seçim için resmi bir aday açıklaması yok ama duyduğum kadarıyla Erzurum’un tanınmış avukatlarından Erol Gür’ün oğlu genç avukat Timurhan Gür oldukça istekliymiş. Bu konuda arkadaş gruplarıyla istişareler ediyor ve adaylığıyla ilgili nabız yokluyormuş. En son da bir önceki dönem Baro Başkanı olan ancak bu seçimde işlerinin yoğunluğunu göstererek aday olmayacağını yakın çevresine bildiren  Faruk Terzioğlu’ndan da destek istemiş. Timurhan Gür’ün dışında kulislerde adaylık için duyduğum iki isim daha var. Onlar Mesut Öner ve İlknur Sarcan. Ancak bu iki isim de adaylık konusunda ser veriyor sır vermiyormuş. Bakalım rahmetli efsane Baro Başkanı Abdulkadir Eryurt’tan sonra hep çok adaylı kongrelere giden avukatlar bu defa bir ilk’i gerçekleştirip tek adayla mı sandık başında olacaklar? Bekleyip göreceğiz.
YEŞİL YAKUTİYE ROL MODEL!
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un özellikle bu yeni dönemde önceliğinin kentsel dönüşüm olduğunu bilmeyeniniz yoktur. Eski adlarıyla Hacıcuma, Gadana, Taşmescit ve Veyisefendi mahallelerinde yüzlerce evi yıkarak imara açan Korkut’un en büyük arzularından birisi de gözü gibi baktığı Yeşil Yakutiye’nin gün yüzüne çıkmasıdır. Yeşil Yakutiye’nin istimlak sonrası imara açılan bölümlerde oluşacak yapılaşmada model olacağını düşünen Korkut, daha şimdiden buranın yol ve benzeri çevre düzenlemesini de başlattı. Yeşil Yakutiye’nin müteahhidi Özbağ İnşaat’ın sahibi Sebahattin Özbağ, Ali Korkut’un üzerinde titrediği bu yeni yerleşim bölgesinin örnek olması için de hiçbir fedekarlıktan kaçınmadıklarını söyledi. Cumartesi günü daha önce kendisinin sahibi olduğu GİOVANE G DESİGNER mağazasının açılış törene katılan Özbağ, şu anda konut satışlarının yüzde 60’ya ulaştığını belirterek Yeşil Yakutiye’de bu kış girmeden ev sahiplerinin evlerinde oturmaya başlayacağını söyledi. Projede ve hesapta olmadığı halde sadece 3 milyon lira ışıklandırmaya harcayacağını kaydeden Özbağ, ‘’Yeşil Yakutiye Ali Başkanın da istediği gibi ışıl ışıl, her taraftan hem gece hem gündüz fark edilecek muazzam örnek bir proje olacak’’ dedi.
---
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.