Tarihi bir gündü 1 Kasım 2015…
Bir milletin yeniden uyanışı, yeniden dirilişiydi. Millet istikrar, dedi. Millet, maceraya hayır, dedi. Millet sadece Türkiye’de ki şer ittifakına değil, üst akla, Siyonizm de hayır dedi.
7 Haziran seçimlerinde Ak Parti üzerinden yüzde 9’luk dilimi geri alan halk, bu oranı 1 Kasım’da fazlasıyla geri verdi.
Ak Parti, izlemiş olduğu doğru stratejiler sayesinde, bütün uzmanların ve yorumcuların beklentilerinin üstünde bir oy oranıyla, tek başına iktidar oldu. Çünkü halkın 7 Haziran’da vermiş olduğu mesajı, en doğru şekliyle Ak Parti aldı. Mesajı alamayan ise, muhalefet partileriydi.
Millet, 7 Haziran’da muhalefetin Ak Parti ile iktidarı paylaşması yönünde bir tavır koymuştu. Muhalefet ise iktidara alışık olmadığı için bu ortaklığı beceremedi.
Ak Parti, 7 Haziran sonrasında sonuçları en doğru analiz eden parti olmuştur. Kendisine yöneltilen her eleştiriyi, her yorumu dikkate almıştır.7 Haziran’da oluşturulan beyannamede ki eksiklikler, 1 Kasım beyannamesinde tamamlanmıştır. Türk ekonomisinin, son 13 yılda nasıl 3’e katlandığı konusu üzerinde önemle durulmuş,2023 hedefleri daha keskin ifadelerle belirtilmiştir.
7 Haziran seçimlerinin başarısızlık nedenlerinden biri görülen sandık güvenliği konusu,1 Kasım seçimlerinde üst düzeyde sağlanmıştır.
Bu seçimin en önemli sonuçlarından biri de, Ak Parti’de Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığının tartışılmayacak olmasıdır. Çünkü artık Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığı tescil edilmiştir.
Diğer partilere bakacak olursak; MHP’den Ak Parti’ye çok fazla akış olduğunu görebiliyoruz. Yaşanan ciddi oy kaybından sonra MHP’yi sancılı günlerin beklediğini düşünüyorum.
HDP ise Türkiye’nin batısından ve yurt dışından gelen oylar olmasaydı yüzde 10 barajını yakalayamayacaktı bile. MHP’nin 41 milletvekili sayısına karşılık HDP, 59 milletvekili alarak mecliste 3. Parti konumuna yükselmiştir.
CHP ise seçimden yüzde 1 veya 2’lik oranda bir artış bekliyorsa da, bunu gerçekleştiremedi.132 olan milletvekili sayısını sadece 134’e çekebildi ki, açıkçası bunun bir başarı olduğunu düşünmüyorum.
Sonucun oturmuş kalmasının tek nedeninin; Kemal Kılıçdaroğlu’nun olayın mantığını bir nebze çözmüş olup, ekonomik ve sosyal olarak olumlu bir seçim stratejisi sergilemesi olduğunu söyleyebilirim.
Sonuç itibariyle; bugünden sonra “Politik İstikrar” devam edecektir. Konuşulması için erken olduğu düşünülse de, elde edilen sonuç, Türkiye’ye başkanlık sisteminin kapılarını da aralamıştır.
Neyse, biz şimdilik temenni ve dualarımızı yapıp,sonu takdir-i ilahiye bırakalım..
Ve diyelim ki;
HOŞGELDİN !!! Büyük, güçlü, bağımsız TÜRKİYE…
Bıkmadan, usanmadan, büyük bir özveriyle, yolumuza ışık tutan liderime ve O’na gönül veren herkese binlerce kez teşekkürler…
ALLAH, İNANANLARLA BERABERDİR… (Enfal Suresi 19)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Müzeyyen Abak 2015-11-03 15:04:35

Kalemine eline sağlık kalbi duyguları güzel yazısıyla akp nin çalışmalarını övgüyle bahsetmişsin seni kutluyorum

Avatar
Aysun çiğdem 2015-11-03 14:35:19

Harikasın zeynepcim, bu yorgunluğun üstüne böyle bi yazı, helal sana. Maşallah diyorum enerjine