Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in başkanlığında 3 merkez ilçe başkanı biraraya geldi ve o fotoğraf karesi ‘ÇOK ÖNEMLİ’ tonunda basına ‘’uyum fotoğrafı’’ olarak yansıdı ya da yansıtıldı..

Yapılan açıklamada da önceki dönemlere atıfta bulunuldu, bu yeni dönemde uyum içerisinde çalışılacağı, kesinlikle belediyeler ve başkanlar arasında bir çatışma olmayacağına dikkat çekildi. Kuşkusuz son yıllarda Büyükşehir ile ilçe belediye başkanları hiç birarada olmadı.

Mutlaka birbirleriyle araları açıldı, işler sekteye uğradı, hizmette sıkıntılar oluştu. Dolayısıyla da Erzurum bundan çok çekti. Bu açıdan baktığımızda Sekmen’in başkanlığındaki başkanların o birliktelikleri önemli, kaydadeğer, haber niteliği de olan güzel bir şey.

Ama gelin görün ki bu tür fotoğraflar sadece anılarda kalıyor. En azından eskiden öyleydi! İlla ki işin başlarında bu tür sıcak kareler veriliyor, ama sonrası gelmiyor.

Sürat Pateninde ‘’başlamak bitirmektir’’ diye bir tanım vardır. Start çizgisinde çıkışı ne kadar güzel yaparsan bir şekilde finişte de onun faydasını görüyorsun.

Bu konuda da aynını düşünüyorum, başlangıç kadar bitiş de önemlidir. Nasıl başlamışken öyle bitirmektir marifet. O açıdan bir şekilde ilerleyen dönemlerde illa ki belediye başkanları arasında sorunlar çıkacaktır, önemli olan o sorunları iyi niyetle çözmek.

Bu fotoğraf karesinin sürdürülebilir olmasını sağlamak! Yoksa aynı gelenek devam eder. Biliyorum ki bir şekilde mevcut başkanlar görev süreleri bitene kadar uyum içinde olurlar. Ama taktir edersiniz ki bunun garantisi de yok.

Ne demişler, boş silahtan değil, boş insandan kork. Çünkü şeytan içi boş silahı değil, aklı boş insanı doldurur! Ben derim ki bu konuda aralara girecek ‘şeytan’lara dikkat!

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Toprak bir gün yağmurun kıymetini anlayacak, fakat o gün yağmur yağmayacak!

DUVARİZMALAR: Bana gönül koyma çay koy!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.