Hani bir duvar yazısı vardır; doğduğunda bir yaz, okula gittin sağına bir sıfır at, ortaokulu bitirdin bir sıfır daha at, liseyi bitirince bir sıfır, üniversite bitince üç sıfır, iş bulunca dört sıfır daha at! Evlendin iki sıfır daha koy o birin yanına, çocuğun oldu iki sıfır ve makamın paran oldu dörder sıfır daha at! Sağlığın gidince en baştaki bir’i kaldır; geriye sadece sıfır veya sıfırlar kalır!

Şirk de aynen böyledir!

Allah, ezelin ve ebedin tek Rabbi (*1), tek İlahı, tek Otoritesi, tek Hak sahibi, tek Mülk sahibi, tek Tasarruf sahibidir!

Allah’ın eşi, ortağı, yardımcısı, ana babası, çocuğu, herhangi bir şeye ihtiyacı, kullarının ibadetine ihtiyacı yoktur! Kâinatta ezelden ebede kadar canlı cansız her şey; her şeyiyle Allah’a muhtaçtır! (=bu Samed’dir demektir!)

Allah, bütün eksikliklerden, noksanlıklardan münezzehtir. (Mesela evlat edinmek, acıkmak, yeme içme ihtiyacı, uyumak, yorulmak, doğmak, ölmek, bir şeye muhtaçlık duymak eksikliktir).

Allah bir şeyi isterse ona “ol” demesi yeterlidir, sonsuz ilmi, sonsuz kudreti sayesinde o şey hemen oluverir!

Ezelde ve ebedde olan her şeyi bilir, her şeyi bir deftere yazmıştır. Bu yazdığı İlahi yasa hiç değişmeyecektir, kimse tarafından değiştirilemeyecektir.

Gaybı yalnız Allah bilir. Allah’tan başka kimse gaybı bilemez, olacakları bilemez! Gayb bilgisini sadece bazı peygamberlere verdiğini Kuran yazmaktadır. Bazı gayb bilgilerini biz de Kuran’dan öğrenmiş olduk!

En yüksek sıfatlar Allah’a aittir!

Canlı cansız, görünür, görünmez bütün varlıkları yaratan, yaşatan, öldüren, sıkıntı verip, sıkıntıları kaldıran, hastalık ve şifa veren, hayır ve şer veren, kâinatın bütün tabiat olaylarını yaratan ve kontrol eden Allah’tır.

Yarattığı hiçbir şeye benzemez! Mutlak hâkim odur!

Din gününün tek Malik’i O’dur!

Ahretin tek şefaatçisi O’dur! (Dilediğine şefaat için izin verir).

Hiçbir şey O’na denk değildir!

Yalnız Allah’a kulluk edilir, yalnız Allah’tan yardım beklenir!

Dünyanın ve ahretin tek Efendisi Allah’tır!

Her şeye hâkimdir! Her şeyi bilir, ezelde ve ebede olacakları bilir! Her şeyden haberdardır, bir şeyi görüp duyması başka bir şeyi görüp duymasına mani değildir!

Âlemlere Rahmet olarak gönderdiği Hz. Muhammed (SAV) Allah’ın kulu, Resulü (Elçisi) ve bizim sevgili Peygamberimizdir! Her ne getirdi, her ne haber verdi ise; haktır, doğrudur, gerçektir!

Kimse kimseyi Müslüman yapamaz, bu tasarruf sadece Allah’ındır! Bu akılla, bilgiyle değil, Allah’ın nasibi olan hidayetiyle ve Rahmetiyledir! (Şimdilerde sıkça duyduğumuz himmet ediciler yalancıdırlar!)

Peygamberimiz iman etmeyen müşrikler için üzülüp acaba tebliğ vazifemi yapamıyor muyum diye kederlenince Allah; Peygamberimizin hidayet edemeyeceğini, görevinin tebliğ ve Kuran’ı insanlara iletmek olduğunu bildirmiştir.

Bu yukarıda vasıflarını saydığım Yüce Rabbimin eşsiz ve benzersiz özelliklerini ve Allah’a doğru iman etmeyi Kuran’dan okudum!

Allah’tan başka birisinin kâinat yönetiminde bir tasarrufu olduğunu iddia etmek veya inanmak şirktir!

Allah’ın kimse gaybı bilmez sözüne karşı gelecekten haber verenler, ebcet hesabıyla kehanette bulunanlar, fal bakan ve baktıranlar, yıldızlara bakıp manalar çıkarıp haber verenler, keramet gösterme açısından gaybı haber verenler ve bunlara inananlar şirktedirler.

Allah’tan başka kimseden medet umanlar, şefaat umanlar, kurtarıcı görenler, Rabbin kurallarından ve ibadet şekillerinden başka ibadet şekli koyanlar şirk ve tağut’tadırlar.

Bir kulun, bir hocanın, şeyhin, cemaat veya tarikat liderinin bir taşın bir boncuğun, bir hocanın herhangi bir cismin bir tasarrufu bir gücü bir koruyuculuğu bir şefaati olduğuna inanmak şirktir!

Gene bir şeyhin, bir cemaat liderinin günahları affetme yetkisine inanmak şirktir!

Şirk listesi uzayabilir ve gerçekten de çok uzundur!

İman ettik, sayfaya bir yazalım; namaz kıldık üç sıfır, zekât verdik üç sıfır, hacca umreye gittik üç sıfır, oruç tuttuk üç sıfır koyuyoruz! Haram yemeyiz beş sıfır, vakit namazlarının hepsini camide kıldık üç sıfır, yumuşak huyluyuz iki sıfır, kimseye elimizle dilimizle, belimizle gözümüzle zarar vermiyoruz on sıfır daha koyuyoruz! Ve herhangi bir Allah’ın bize söylemediği bir kişiye veya bir öğretiye inanıp tabi oluyoruz; işte o zaman bir’i sıfırların başından kaldırıyoruz!

Allah cümlemizi şirk belasına saplanmaktan muhafaza buyursun ve şeytana uydurmasın!

“Ey Rabbimiz; bizi doğru yola ilettikten (hidayet ettikten) sonra kalplerimizi eğriltme, bize katından bir rahmet bağışla! Çünkü Sen, hesapsız bir şekilde bağışlayansın! (Ali İmran 8. Ayet)

(*1) Rab; yaratan, öldüren, dinin inanç yasalarını, hayatın yasak ve diğer bütün kurallarını koyan, ibadet kurallarını koyan, ibadet yalnızca kendisine yapılandır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.