Korona sürecinde harıl harıl çalışan Palandöken Belediyesi’nden anlamlı bir duruş: Önce İnsan

Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve ekibi sergilediği performansla ilçe halkının gönlünü fethetti. Başkan Sunar, “Hiçbir insanımız çaresiz kalmasın” diyerek, dört bir tarafı denetliyor, vatandaşla doğrudan temas kuruyor.

Bütün dünyayı kasıp kavuran asrın illeti Korona virüs salgınının ne zaman insanlığın yakasından düşeceğini kestirmek çok güç… Nasıl ki bazı ülkeler depremle yaşamayı öğrendiyse, muhtemel bundan böyle de her ülke, adı değişebilecek ölümcül salgınlara karşı hep teyakkuzda olacak ve vatandaşlar hayatlarını bu potansiyel tehlikeye göre düzenleyecek.

İlk günlerdeki şaşkınlığın dağılmasından sonra, “Korona’ya rağmen hayat devam ediyor ve insanlar bir şekilde işlerini yapacak” şeklindeki görüş, özellikle ülkemizde ve şehrimizde kısa bir zamanda teoriden pratiğe geçirildi.

Bu beceriyi sergileyen kurumlardan biri de Palandöken Belediyesi oldu. Korona yasakları ve yeni uygulamaların başlamasıyla birlikte harekete geçen Palandöken Belediye Başkanı Muhammed Sunar, ne belediyenin gündelik işlerine ara verdi, ne de olup bitenleri izledi…

“ÖNCE TEMİZLİK” DEDİ

Başkan Sunar, bulaşma hızı diğer mikrop ve virüslerden daha hızlı olan Korona’ya karşı anında ilave temizlik ekipleri oluşturarak çok düzenli biçimde tam 44 noktada köpüklü ve ilaçlı sularla dezenfektan çalışması yaptırdı. Bunun yanı sıra kamu kurumları, camiler, park ve çarşılar da aynı işlemden geçirildi, öte yandan üç binden fazla özel araç ilaçlandı.

MASKE ÜRETTİ, 40 BİN VATANDAŞA DOĞRUDAN HİZMET SUNDU

Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, yasak gereği evden çıkamayan 65 yaş ve üstü vatandaşın hizmetini de aksatmadı. Belediye bünyesindeki PALTİM’i harekete geçiren Başkan Sunar, belediyenin atölyesinde maske üretimine geçti ve sonra da “Siz evde kalın ihtiyaçlarınızı biz getirelim” dedi.

65 yaş ve üzerindeki 40 bin insanımıza başta maske olmak üzere temizlik ürünleri dağıttı ve onların taleplerini karşılamaya çalıştı. Belediye atölyesinde halen günlük 2000 dolayında maske üretimi yapılıyor.

TEMİZLİK OLMAZSA OLMAZ KURAL

Başkan Muhammet Sunar’ın, üzerinde en titizlikle durduğu hususların başında ilçenin genel temizliği ve insanların hijyen ihtiyacının karşılanması oldu.

Bu çerçevede 7/24 esasına göre hizmet eden başta zabıta olmak üzere, tüm belediye ekipleri ilçeyi didik didik tarıyor. Yüzlerce noktaya atık malzemeler bırakılsın diye kutular yerleştirildi. Vatandaşın sosyal mesafe kuralına uyması için sürekli denetimler yapıldı, çarşı-pazar esnafı kontrol edildi, maskesiz dolaşan kimselere maske ve temizlik ürünleri verildi.

BAŞKAN SUNAR KEDİ VE KÖPEKLERİ DE UNUTMADI

Palandöken Belediyesi, “Önce İnsan” ilkesiyle çıktığı yolda, nasıl ki insanın sağlığını, temizliğini ve ihtiyaçlarını göz önünde tutarak buna göre hizmet ediyorsa aynı şekilde kedi ve köpekleri de hizmetin merkezine koydu.

Başta park ve bahçeler olmak üzere muhtelif yerlere hayvanlar için mama ve su kapları yerleştirdi. Böylelikle bu sıkıntılı günlerde en az insanlar kadar güç duruma düşen hayvanlar da sahipsiz bırakılmamış oldu.

Başkan Muhammet Sunar, göreve başlar başlamaz, kimi çevrelerin tahminlerinin aksine, ülke genelinde örnek teşkil edecek bir çıkış yaparak, önemli çalışmalara imza attı.

İnsan merkezli hizmet anlayışını hayata geçirirken asla ödün vermediği husus, samimiyet, çalışkanlık, cesaret ve dürüstlük oldu.

Makamında oturmak yerine sahaya indi, insanlarla birebir temas ederek, hangi mahallede kim ne istiyor, hangi mahallenin hizmet öncelikleri nelerdir?

Daha güzel bir Palandöken için yeni neler yapılabilir?

Bir buçuk yılı bulan görev süresi içerisinde, yalnızca belediye işlerine odaklanmadı. Başta Büyükşehir olmak üzere diğer belediyeler ve kamu kurumlarıyla da son derece uyumlu bir çalışma anlayışı sergiledi.

Kavga yerine yapıcı olmayı yönetim düsturu haline getirerek, kimseyi ötekileştirmeden her kesimi kucakladı. Bu da bir yanıyla Sunar’a takdir ve teşekkür kazandırırken diğer yanıyla da AK Parti’ye olan teveccüh ve sevginin çoğalmasını sağlıyor.

Muhammet Sunar, özellikle şu sorunlu süreçte, iyi bir yönetici nasıl olur sorusuna da çalışmalarıyla cevap veriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.