Geçen bir gazetede okudum,Bursa da Uçak üretimi planlanıyormuş Türkiye için çok umut verici bir proje, ama işte aması var ki Bursa yerine Erzurum’da Niye üretilmesin ki hadi diyelim ki o imkanlara sahip değil o halde  Yan Sanayi için bir ortam oluşturalım,  artık kaderciliği bırakalım, Olduğu "kadar," olmadığı" kader" demek doğru değil   Çaba her zaman hayatımızdadır ve bir şeyleri başarmamız için çaba daima bir köktür o halde  İstanbul, Bursa ve diğer Sanayileşmiş Şehirlerin yan Sanayisinin parçaları Erzurum da üretilse, yavaş yavaş yan Sanayi oluşturabiliriz.
Erzurum’ un Araziler uygun,  Yeni sektörlere her türlü fırsatı verebilme imkanımız var iken büyük yatırımcıları ilimize çekeme noktasında büyük eksiklikler var sanırım.
Ama bu eksiklik hangi noktada öncelikle buna bir neşter vurmak lazım
İlk olarak yıllardan beri devlet teşvik veriyor büyük yatırımcı Erzurum’a geliyor geldiği gibi geri gidiyor neden?
Büyük yatırımcı yer buluyor, yatırıma başlamadan vaz geçiyor!  ulaşımda sıkıntı yaşarım üreteceğim ürünler astarı yüzünü geçer diyor,
Bu ilin Siyasilerine Bürokratlarına Akademisyenleri ve STK larına seslenmek istiyorum
Yıllardır bu seslere kulak kapadık durduk,  duyduk kulağımızı seslere kapadık, Gördük kafamızı çevirdik yetme dimi artık!
Biraz da büyük düşünmek ve büyük oynamanın zamanı gel – me- di - mi?
Geldi diyorsanız sanayi yi geliştirelim, Göçü önleyelim istihdamı artıralım, Erzurum’ u  tam bir yaşanılabilinir bir kent yapalım, yazında kışında tam bir turizm kenti olsun diyorsanız?
O zaman odaklanmamız gereken ilk iş büyük sorunlara el atmak olsun, çünkü teferruatlar zaten kendiliğinden çözülecektir.
Önceliğimiz Lojistik köyü bir an önce bitirmek, Hızlı Trenin ihalesini başlatmak ve 2. OSB nin ivedilikle bitmesini sağlamak Üniversite sanayi iş birliğini sağlamak,  Siyasilerle, Bürokratlarla Akademisyen ve STK larla birlikte bir platform oluşturmak olsun.
 Bu hareket aynı zamanda ilimize bir heyecan katacaktır.
Lojistik köy, Hızlı Tren ve 2. OSB faaliyete geçmesi durumunda,  Büyük yatırımlar için işgücü sorunu kalmayacaktır. İstesek de istemesek de Erzurum sanayisi gelişecektir. O zaman bizim odaklanmamız gereken iş ilimize hangi sektörün uzun vadede daha fazla katkı sağlayacağıdır.
Lojistik köy, Hızlı Tren ve 2. OSB Bunların 3’ üde birbirine paraleldir Bu konu araştırılmalı ve altyapı hazırlanmalı. Doğru sektörler belirlenmeli. 2. OSB faaliyete geçmeli. Büyük yatırımcı Erzurum’ da neden yatırım yapayım, ulaşımda sıkıntı yaşıyorum veya Erzurum’a gittim arazi bulamadım dememeli.
Kış turizminin başkenti Erzurum’da Yerli ve yabancı turist için yeni alternatifler üretirsek daha çok  başarılı olabiliriz. Erzurum’un bir diğer sorun özel sektörün tabana yayılmaması. Vergi sıralamasında ilk 10’a bakıldığında ya kamu yatırımları ya da belirli şirketler karşımıza çıkıyor. İhracatın yüzde 90’ı tek sektör. Bu sektörün yan sanayisi olsa da otomotiv sektörü gibi büyük olanaklar sağlamıyor. Ayakları yere basan bir program istiyorsak yerli ve yabancı dış sermayeyi buraya çekmek ve sektör el çeşitlilik sağlamak durumundayız." İstersek eğer seçilen yer değil seçen konumunda olabiliriz
Üniversite kenti olan ilimizde göçü önleyebilmek Üniversite ve Sanayii el ele vererek   yeni projeler üretmesi,  istihdam ve üretim artışı sağlanabilmesi için hem yeni mesleklere, hem de yeni sektörlere ihtiyaç duyulmaktadır, Bu eksiklerin giderilmesi ilimiz, bölgemiz ve ülke ekonomisinde katma değer kazandıracaktır 
Umutlarınız hiç tükenmesin, Kalın sağlıcakla  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.