Tarih 12 Mayıs 2017. Saat 22.10 suları. İstanbul Ümraniye Eğitim ve Araştırma hastanesi doktorlarından Necdet Sağlam, ‘Canısı’nın vefat haberini veriyor. İşte o tarihten buyana Erzurum’da Palandöken’de yetim kaldı, öksüz kaldı, sahipsiz kaldı. ‘’Neyine güveneyim de get yalan dünya’’ diyerek bu dünyadan göçen İbrahim Erkal’ı vefatının 2. Sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz. Aradan geçen zamana rağmen halen daha İbrahim Erkal’in yeri doldurulamadı. Şöhreti yakalamış onlarca Erzurumlu olmasına rağmen bile…

Yeri dolmadı dedik ya, dolacak gibi de görünmüyor. Fantezi müziğin şüphesiz en mükemmel ismi İbrahim Erkal, şöhret basamağına adımını attığı andan vefat ettiği tarihe kadar doğduğu ama doyamadığı memleketi Erzurum için çabaladı. Kimi zaman ‘’Hadi gel Erzurum’a gel’’ dedi, kimi zaman ‘’Yetim mi kaldın, öksüz mü kaldın can Palandöken’’ dedi. Darıldığı zaman ‘’Erzurum uzak şehir’’dedi, hasret çektiği zaman ‘’Bugün hava Erzurum’’ dedi. Katıldığı televizyon programlarında mutlaka Erzurum’la ilgili güzel anekdotlara yer verir, memleketini hafızalara kazırdı. Bugün Palandöken denilince İbrahim Erkal’sız Palandöken olmayacağını herkes çok iyi bilir. Yine, ‘’Yandım’’ adlı şarkısına çektiği kliple Narman peri bacalarını, ‘’Taze taze’’ adlı parçasında da Tortum şelalesini klibinde ilk defa İbrahim Erkal kullandı. Tabir caizse gizli kalmış bu yeryüzü cennetlerini gün yüzüne çıkardı.

İbrahim Erkal’ın en büyük tutkularından birisi de şüphesiz Erzurumspor’du. Erzurumspor için bugün birileri kılını kıpırdatmazken, İbrahim Erkal, kafa yormuş çeşitli projeler üretmişti. Birçok şöhreti yakalamış Erzurumluya karşın takımın taraftarın yanında olduğunu her zaman her fırsatta göstermişti.Nitekim bugün Erzurum Kazım Karabekir stadında oynanan her Erzurumspor maçında sadece İbrahim Erkal şarkıları söylenmekte, bir nevi ahde vefa gösterilmektedir. İbrahim Erkal, doğduğu toprakları, yüzünü güldürmeyen Erzurum’u hiçbir zaman unutmadı. Her zaman her fırsatta bu memleket için gayret etti. Şarkılar yazdı, bu kentin değerlerini ön plana çıkardı. Şehrin tek başına kültür elçisi oldu.

Vefatıyla Erzurumlu olsun olmasın herkesin yüreğini yaktı. Daha genç sayılabilecek bir yaşta 50 yaşında kaybettiğimiz Erzurumlu, Narmanlı İbrahim Erkal, 2 yıldır aramızda yok. Ne yalan söyleyelim iki yıldır ne şarkılarda Erzurum var, ne de türkülerde.

Bizler seni unutmadık, nur içinde yat dadaşım..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.