Kırılma anları vardır futbolda, hem oyunu hem de skoru doğrudan etkileyen. Ümraniye maçında Demba Savage’nin 1-0’ken kaçırdığı mutlak gol, bana göre maçın kırılma anı. İşte hem skoru hem de oyunu etkileyen an. Erhan Çelenk’in o ‘al da at’’ dercesine uzattığı koridor topu Demba Savage bir adım fazla atmamış, golle sonuçlandırmış olsaydı bugün bambaşka şeyler yazıyor olacaktık. Hem BB Erzurum’un play-off’a yükselme iddiasının yüzdesinin artmış olacağını söyleyecek hem de ‘bir sürü’ sıradan oyuncunun varlığını yine görmezden geliyor olacaktık! Ve fakat. Şu veya bu şekilde yenildi işte mavi-beyazlılar. Erzurum’un Ümraniye’den mağlup dönmesini ben son dakikada yediği gole bağlayanlarda değilim. Bir çok maçını son dakikalarda kazanıyorsan ve bugün halen daha play-off çin iddialı bir durumdaysan son dakikada yeniliyor olman da normal oğlu normal! Zaten ben bu takımın bir güne bir gün rahat bir galibiyet aldığına da şahit olmadım, çok kolay yenildiğine de.. Bir yarısını diğer yarısından farklı oynayan bir takımla karşı karşıyayız. Bu takım neyin peşinde anlayana aşk olsun.

***

Bir kere daha söyledim yine söylüyorum. Bu takımın play-off’a çıkma şansı, play-off’dan süper lige yükselme şansından daha az! Bu haliyle bugün dahi Erzurum’un play-of’a yükselme şansı az-biraz var ama play-off’a çıkması halinde oradan süper lige atlaması o kadar zor değil! Ümraniye yenilgisi play-off hedefinden biraz daha uzaklaştırdı Erzurum’u. Onca taliplisi varken o kızı Erzurum’a verirler mi, açıkçası zor! Bekleyip göreceğiz. Haftaya Gazişehir maçının sonucu bize biraz daha net şeyler söylettirir. Gazişehir yenerse eğer zaten play-off’u garantilemiş olur. Erzurum yenerse play-off iddiası devam eder ama o Gazişehir’in play-off’u şüpheye düşer! Öylesine kritik bir maç o. Bugün geriye baktığımda bir kere daha Osman Özköylü’yü oluşturduğu ‘tabanca’ gibi bu takımdan dolayı şükranla yadediyor, ara transferde gerekli dokunuşları yapmadığı için idari yönetimi kınıyorum! Öyle demeyin, bu takımı nihayetinde kuran Özköylü’ydü. Özköylü’nin yüzünden bugün Manisa’nın yerinde de olabilirdik mesela! Bugün eğer küme düşme korkusu yaşanmıyor, hatta play-off hayali halen daha kuruluyorsa yatıp kalkıp o Özköylü’ye dua etmemiz gerekiyor. Hem de cebren gönderdiğimiz o Özköylü’ye!

***

BB Erzurumspor futbol takımı birkaç iyi oyuncunun üzerine kurulu bir takım görüntüsü verdi bana hep. Birkaç oyuncuyu çık, normal, sıradan bir takım. Özellikle Erhan Çelenk, bu takımın en iyisi. Olmazsa olmazı. Her daim skora etkisi olan böyle değerli bir oyuncunun geçmişte hem de bu kulüpte sonradan oyuna sokulan oyuncu olmasına hatta bugün süper ligde oynamıyor olmasına şaşmışımdır hep. Kaleci Hakan, Burhan, Gökhan, Taylan, beğendiğim diğer oyuncular. Nobre’nin bu takımda bulunmasını hep doğru bulmuşumdur. İlerleyen yaşına rağmen olmasını kulüp açısından kazanım görüyorum, yine olsun. Ama ligin sonu geliyor, Nobre yeni yeni gol atmaya başladı, o bir handikap işte. Belki diyeceksiniz ki, bütün oyuncular aynı kalite ve değerde olsa zaten Erzurum takımı Rize’nin yerine en başta olurdu. Haklısınız ama keşke sezon başı kadro yapılanması olurken keşke oyuncular arasında bir denge oluşturulsaydı demekten de kendimi alamıyorum.

***

Son bir not hoca ile ilgili. Osman Özköylü ile yollar ayrıldıktan sonra Mehmet Altıparmak ile anlaşılmasını doğru bulmuştum, bugün de aynı yerdeyim. Kolay kazanan bir takımı yok ama kolay kolay da kaybetmeyen bir takım oluşturdu Mehmet hoca. Tam bize göre bir teknik adam. Sadece bu sezon için değil, önümüzdeki sezon da kalmalı diye düşünüyorum. Son bir not dedim ama bir şeyi de söylemeden edemeyeceğim. Ben şahsen bu şartlarda dahi bu takım play-off’a çıkamaz demem, siz siz olun siz de bir yerde demeyin. Bu işler belli olmaz. Matematiksel olarak play-off iddiası biterse zaten hep beraber deriz. Eğer bugünden diyorsanız sizinle benim futbol adına konuşacağım hiçbir şey yok!

--

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yakup Akçay 2018-04-02 16:07:43

Yerden göğe kadar haklısın Vedat Abi;birde bu kaçınci maç galipken yenildiğimiz?VAllahi kahroluyorum izlerken..Çok ama çok üzülüyorum..Selamlar..