Önceki yıldan taşıdığımız ve büyük umutlarla başladığımız 2014 yılının bitmesine beş aylık bir süre kaldı. Ancak 2014 yılında taş üstüne taş koymayı bir türlü başaramadık. Hatta önceki senelerde konulan taşları bile yerlerinden düşürdük.
Her işyeri her kurum yeni yılda bir planlama yapar. Fakat görüntüye bakılırsa, Erzurum’da ne yazık ki, bu planlamayı kimse yapmamış. Yapmadığı gibi bir B planı bile hazırlanmamış.
2014 yılı yaz sezonunda şehrin lokomotifi olan inşaat sektöründe tek bir çivi çakılamadı.  Bölgede başlanan en büyük kentsel dönüşüm projesi Newcıty’de ilerleme sağlanamadı. Yine tüm işlemlerinin tamam olduğu söylenen kültür yolu projesinde de hiçbir ilerleme kaydedilemedi hatta geriye dönüşler başladı. Şehrin varoşları olarak bilinen Aziziye, Gaziler, Mecidiye ve Veyis Efendi Mahallelerinde başlanacağı söylenen kentsel dönüşüm projeleri de bir türlü başlayamadı. Şehrin en önemli konularından birisi olan Sağlık kampüsü konusunda da hiçbir ilerleme kaydedilemedi. Bu konuyu kimsenin dile getirmemesinin sebebi de çok farklı. Söylentilere göre, kampüs iptal edildi,  yeri de bir AVM’ye satıldı. 2011 yılı müjdelerinden olan 25’er katlı MNG holding rezidansları da yalan oldu.  İddialara göre, şirket arsayı satmak için müşteri arayışlarına başlamış.
Ve tabi yaşanan olayla sadece pistleri değil, şehrin umutlarını da çökerten Atlama kuleleri. Yapılışından bu yana üç yıl geçmeden tuzla buz olan kulelerin pistleri adeta şehir insanını yıktı. Erzurum siyasilerinin utanma pazarı ilgilendikleri çökme olayının neticesi halen netlik kazanamadı. Zaten kimsenin de umurunda değil..!
Velhasılı kelam Erzurum’da sıcak yazın bitmesine artık sayılı günler kaldı. Ancak Erzurum 2014 yılını iş yerine, 30 Mart yerel seçimleriyle, Ramazan ayını geri sayarak geçirdi. Şimdiden sonrasını da büyük ihtimalle 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle geçirecek. Uzun lafın kısası Erzurum’da bu sene de taş üstüne taş koymayı, insanları burada durmaları için sebepler oluşturmayı başaramadık. Yıl sonunda yine nüfus kaybettiğimizi, insanların neden şehri terk ettiğini sorgulayacağız. Ama eminim ki, sonuç değişmeyecek.
Büyük umutlarla başlanan bir senenin daha çalışma sezonunun neredeyse sonuna bomboş bir şekilde ulaştık. Siyasetteki onca gücümüz, onca adamımıza rağmen (!) ne yazık ki, siyasetçilerimizin bu seneki programlarına da Erzurum’u ekleyemedik.  Erzurum boşalmaya, Erzurumlu gitmeye, Erzurumlulukta başka kentlerde daha fazla itibar görmeye başladı.
Ne diyelim, bu sene olmadı umudumuz artık seneye. O halde iyi seyirler. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dadas ali 2014-08-10 17:14:39

hakikaten de ne seneymiş ya. taş üstüne taş koyulmadı. taşlar bile yerinden düştü.

Avatar
mükremin 2014-08-09 22:54:58

kafa ve mantık değişmedikçe her yıl sonrakine erteleriz.