Geçirdiği kalp krizi sonucu daha önce by-pas olduğu kalbine bu defa da stent taktıran gazeteci ağabeyim Sayıl Narmanlıoğlu'nun kitabı vardır.
Kar'da iz bırakanlar.
Bu kitapta sıradışı Erzurumluları konu alan Sayıl ağabeyi, eminim yeni bir baskı yapsa kitabında kesinlikle bir ismi daha kayda geçecektir.
O isim Nil Gürpınar!
***
Bu yıl  9'ncusunu gerçekleştirdiği Dadaş Film Festivali için Erzurum'a geldi yine bu 'sıra dışı' kadın..
Uzun yıllardır yaşadığı İstanbul'dan yine güzel yüklü bir festival organizasyon proğramı ile döndü ve yine karşımıza çıktı.
02-07 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan 9.Uluslararası Dadaş Film Festivali için bu sabah Güzelyurt Restaurant'da biz basın mensuplarına kahvaltı verdi Nil hanım ve hem kahvaltımızı yaptık hem de festival ile ilgili bilgiler sundu.
Bir dizi etkinliğe sahne olacak olan Erzurum, 9'ncusu gerçekleşecek olan Festival sebebiyle yine Türkiye ve dünya gündeminde yeralacak, şehire ayrı bir renklilik katacak.
Komedi vurgusu var bu defa.
Dersine iyi çalışmış bir öğrenci gibiydi kahvaltıda Nil hanım.
Bu organizasyonun Erzurum'a yansımalarını anlatırken, bu tür etkinliklerin şehrimiz için büyük kazanım olduğuna dikkat çekti.
10 numara bir çalışma olduğunu bildiğimizden onu zevkle dinlerken, o kadar biz de heyecanlandık elbette ki.
***
Tek başına bir orduyu da anımsatan Nil Gürpınar'ı ben 'Erzurum'un modern yüzü' görüyorum.
O'nun sayesinde Erzurum bir farkındalık ortaya koyuyor.
O açıdan da iz bırakan, sıra dışı bir bayan olarak görüyorum onu.
Beni en çok etkileyen özelliği de, çoğumuzun hayallerini süsleyen sinema sanatçılarını Erzurum'a getirmesidir elbette.
Türkan Şoray, Cüneyt Arkın, Kadir İnanır, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın, Fatma Girik, Engin Çağlar, Ediz Hun, Eşref Kolçak, Fikret Hakan, Selda Alkor, son 9 yılda Erzurum'a getirdiği ünlü isimler.
Sinema müziği denince akla gelen isimlerden biri olan Cahit Berkay'ı ve ünlü sinema eleştirmeni Atilla Dorsay'ı daha saymıyorum bile.
***
Heybesinde yine ünlü isimler var tabiiki, yazar Gani Müjde, Sinema yazarı-sanatçı Ömür Gedik, oyuncu Murat Han mesala..
Her biri de şahsen benim el sıkışmaktan büyük onur duyacağım isimler bunlar.
Para ile olacak işlerden değildir bu isimleri getirmek.
Bir prestij ve tecrübedir aynı zamanda o ünlülerin Erzurum'a gelmesi elbette.
O açıdan, şehrin tanınırlığı ve imajı açısından başta Vali Ahmet Altıparmak olmak üzere herkesin, her Erzurumlunun teşekkür etmesi de gereken bir isimdir aynı zamanda Nil Gürpınar ismi.
***
Kahvaltıdan sonra sohbet ettim biraz Nil Gürpınar ile.
Bugün mefruşat mağazası olarak hizmet veren babasına ait Gürpınar Sineması'nın da müdevimlerinden birisi olarak, sinema ve Erzurum'a gösterdiği yakınlıktan ötürü önce kocaman bir teşekkür ettim kendisine.
Kendi adıma.
Çok, çok başarı diledim sonrasında.
Sinema ile yakınlık derecesini konuştum, 'o benim dünyam' dedi.
Oyunculuk yapıp, yapmadığını sordum sonra.
Yönetmenlik yaptığını söyledi ve çektiği, Cannes'de de sunumunu gerçekleştirdiği filmlerinden sözetti.
***
Nil Nehri vardır bilirsiniz, Mısır'ın kalbidir.
Nil Gürpınar'ı da ben Erzurum'un ve sinemanın kalbi görürüm nedense.
Üzerinde daha çok konuşulacak bir isim Gürpınar.
Erzurum'a vefasını bir şekilde böyle gösteren bu yürekli Dadaş kızına teşekkür ediyor, ilgililere festivalin 10'ncu yılının çok daha renkli geçeceğini müjdelediğini belirtmek istiyorum..
---
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dursun Şen 2014-04-30 20:33:44

Keşke belirli imkanı olan her Erzurumlu şehri için bir şeyler yapsaydı,şehrimiz belli bir mesafe alırdı. Nil Gürpınar'ın çabalarını takdir etmek,tebrik etmek Erzurumluyum diyen her hemşehrimizin borcudur.

Avatar
Gürhan Özorhan 2014-04-30 16:22:28

vedat bey,türk sinemasına hizmeti geçen değerli bir kardeşimizi ancak siz bu kadar güzel anlatabilirsiniz..kıymetini bilemediğimiz nice değerli insanımız var,nil hanımda bu isimlerden sadece birisidir.kendisini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.