İl Başkanını belirleyen AK Parti’de meraklı bekleyiş bu defa yönetim için..
Bahse konu yer iktidar partisi olunca ister istemez de ilgi olacak tabi. Şimdi herkes Mehmet Emin Öz’ün oluşturması beklenen il yönetimine odaklandı. Daha şimdiden çoğu kişi yeni İl Başkanına yaklaşmak için fırsat kollamaya başladı. Bu konuda çok duyumum var. Çoğu kişi, tanımasa da yeni il başkanına yönetime girmek için yakın adamını aramaya koyuldu. 50 kişiden oluşan yönetim kurulu listesine girmek için çaba sarfederken, bu konuda İl Başkanı Öz’ün yakın çevresine, ‘’Benim zaten kafamda bazı isimler var. O isimler ile bugün, yarın temasa geçeceğim. Ama belirlediğimiz kriterlere uygun sizler de isimler bulun. Bu konuda ince eleyip sık dokumalıyız. Daha önce de dedim. Sorunlu adam istemiyorum. Kimse yarın sahadayken elime, ayağına dolaşsın istemiyorum’’ dediği öğrenildi.
SOYLU’YA YAKINLAR DA OLACAK..
Ankara’da bulunduğu süre içerisinde boş durmayan, bir dizi ziyaretlerde de bulunan Mehmet Emin Öz, özellikle Doğru Yol Partisi eski Genel Başkanı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın isimleri de yönetim kadrosuna almayı planladığı belirtiliyor. Hatta kafasında bazı isimlerin de olduğu, onlara en kısa zamanda teklif götüreceği belirtiliyor. Şu ana kadar parti içerisinde oluştuğunu düşündüğü grupların bazı isimlere hep kapalı olunduğuna inanan Mehmet Emin Öz, bu problemi de o isimleri getirmek suretiyle çözmeyi hedefliyor. Yeni İl Başkanının çalışma arkadaşlarının arasında emekli olmuş eğitimci ve eski sağ partilerden isimlerin de olacağı sanılıyor. 
VEKİLLER İLLAKİ İSİM VERİR!
Öte yandan, oluşturulacak olan yeni yönetim kurulu listesinde bazı milletvekillerinin de önereceği isimlerin illa ki olacağı ifade ediliyor. Her ne kadar liste konusunda genel merkez Öz’e tam yetki vermiş olsa dahi yeni İl Başkanının vekilleri isim konusunda kıramayacağı belirtilirken, ‘’Normali de odur zaten. Teorikte il başkanı listeyi belirler ama pratikte öyle bir şey yoktur. Teşkilat konusunda bazı ehil isimler mutlaka önerilir ve Öz de buna itiraz etmez’’ görüşü yaygınlaştı.
ÖZARAS’TAN BAŞKA İSİM VERMEDİ
İl Başkanı Mehmet Emin Öz, sadece yakın arkadaşlarından Avukat Sedat Özaras’ın ismini yeni il yönetiminde olacak diye vermişti. Israrlarıma rağmen ikinci bir isim söylemedi.  Özaras, istifa eden Fatih Yeşilyurt döneminde Başkan yardımcısıydı. Öz’ün Özaras’dan sonra başka isim veya isimler listesinde var mı, muhtemelen o da 15 gün içerisinde netleşmiş olacak.
YENİ BAŞKAN İL BAŞKANLARI TOPLANTISINDA
Diğer taraftan, çiçeği burnundaki yeni İl Başkanı Mehmet Emin Öz, dün Genel Başkan ve Başbakan’ın katıldığı Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldı. Bu toplantıda Öz’ü Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ve Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir de yalnız bırakmadı. İlk defa İl Başkanı sıfatıyla bir toplantıya katılan Öz’ün son derece heyecanlı olduğu gözlendi.Bu arada, yeni İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Cumartesi günü Erzurum’a gelecek, onun için karşılama töreni yapılacak. Eski İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile istifa eden diğer yöneticilerden çoğunun da iştirak edeceği karşılama töreni sonrasında Öz, il binasına geçecek ve resmen göreve başlamış olacak. Başkanın önceliği de yönetimini oluşturmak olacak.
KADROLU ADAY!
2003 yılında Hüseyin Tanfer’in İl Başkanı olduğu dönem AK Parti’de siyasete başlayan Hakan Karadabağ, geçen bu zaman içerisinde İl Başkanı adayı olarak 2 defa Başbakan’ın huzuruna çıktı. Daha önce Fatih Yeşilyurt’un İl Başkanı olarak atandığı zaman dönemin Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın huzuruna aday olarak çıkan Karadabağ, buradan boynu bükük ayrılmıştı. Ancak, teşkilattan gelen istek üzerine Fatih Yeşilyurt’un yönetiminde bakan yardımcılığı görevini üstenen aynı Karadabağ, bu defa Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın karşısına aday olarak çıktı ama oradan da görev alamadan ayrılmak zorunda kaldı. İki defadır İl Başkanlığı için direkten dönen Hakan Karadabağ’a yakın arkadaşları,‘’Kadrolu il başkanı adayı. Sigortan yatırılsaydı şimdiye emekli olurdun!’’ diye takılmaya başladılar.
---
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.