İki yılda iki lig atlama başarısı gösteren Büyükşehir belediye Erzurumspor kulübü, yeni sezonda bir türlü kendi sahasında seyircisiyle bir araya gelemedi. Bu sezon PTT 1. ligde uygulamaya başlanan Passolig uygulamasıyla birlikte takım Erzurum’a gelemez oldu.Şehrin sorunlarını çözmekle görevli siyasilerin ise ne işle uğraştıklarını kimse bilmiyor.

2. ligden play-off şampiyonu olarak PTT 1. lige çıkan BB Erzurumspor, önce taraftarın gönlünde taht kuran kulüp başkanı Ali Demirhan’ın istifasıyla sarsıldı. Daha sonra Play-offlarda gösterdiği başarıyla takımı mutlu sona ulaştıran teknik direktör Kemal Kılıç ile daha sonra takıma iki yılda iki şampiyonluk yaşatan futbolcuların tamamıyla yollarını ayırdı. Yeni teknik adam, yeni futbolcular, yeni kulüp başkanıyla yeni lige ve yeni sezona başlandı. Öyle ki, Teknik direktör Osman Özköylü, takımdaki oyuncuların çoğunun birbirinin ismini dahi bilmediğini ve şampiyonluk hedefleri olmadığını, hedeflerinin ligde kalıcı olmak olduğunu açıkça ifade etti.

Bir başka sorun da Passolig. Taraftarların stada girebilmesi için almaları mecburi olan Passolig kartları da istenen seviyelere ulaşmadı, bu vurdumduymazlık devam ettiği sürece passolig kartı alanlarda iptal etmek zorunda kalacak. Çünkü, takım evindeki maçları Erzurum dışındaki kentlerde oynamak zorunda. BB Erzurumspor taraftarı takımla ne zaman kucaklaşacak bunu şimdilik yönetim dahil bilen yok. Sezon başında önümüzdeki hafta sonu oynanacak Samsunspor maçıyla takım sahasında oynayabilecek denilmişti ama tam bir fiyaskoyla sonuçladı. Samsun-Erzurum maçı İstanbul’da oynanacak. Yine bir başka söylentiye göre Boluspor maçı Erzurum’da oynanacakmış..! Bir başka rivayette göre de iş bitirici (!) vekillerimizden Mustafa Ilıcalı soruna el atmışmış..!

Aslında diğer tüm takımların statlarında yapımını TFF’nin üstlendiği turnikeli sitemin federasyon tarafından yapılması gerekiyor, şimdiye kadar da öyleydi, hatta halen daha öyle. Ancak aylardır federasyon konuya ilgisiz. Federasyon kulübün yapmasını, kulüp federasyonun yapmasını istiyor adeta birbirlerine aşık atıyorlar. Çalışkan (!) siyasetçilerimiz de konuya ilgisiz olunca olan hem şehre hem taraftara oluyor. Kulübün onursal başkanı ve Erzurum Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen ve tayfası da görünen o ki konuya ilgisiz.

Sorun ne zaman çözülür, ne zaman BB Erzurumspor’un gurbet hasreti biter bilinmez ama bu iş bir lütuf değil, futbol federasyonun asli görevi. Sistemi koyan federasyon olduğuna göre, stada sistemi kurmakta federasyonun görevi. İsteseniz de istemeseniz de bu takım tıpkı 2. lig beyaz grubun şampiyonu İstanbulspor, kırmızı grubun şampiyonu Ankaragücü gibi şampiyonluğu alnın akıyla kazanmış ve bu lige çıkmış bir takımdır.

Federasyon olarak görevinizi yapın ve Anadolu’nun sigortası olan Erzurumluların, dadaşların gözünde daha fazla küçülmeyin..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa Tekin 2017-09-06 09:39:57

Sanki takım bir kaç gün önce 1. lige çıkmış da yetiştirememişler. Ulan aylar önce bu takım 1. lige çıkmadı mı?