Rahmetli Durdemir Bilirdönmez ağabeyinin sayesinde benim de 2 yıl çalışma mutluluğu ve şerefine eriştiğim efsane 'Tercüman' Gazetesi'nin güzel bir sloganı vardı:
Her sabah dünya yeniden kurulur. Her sabah taze bir başlangıçtır..
Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un işi, şimdi tam da öyle bir şey!
***
Bugün kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığı Büyükşehir Belediyespor için Balçova maçı kolay bir maçtı esasında.
Ama maç ilerledikçe o kolay maç zora girmeye başladı.
Devre 0-0 biterken bizim basın mensubu arkadaşların Erzurum Belediyespor adına not defterlerine düşecekleri tek bir gol pozisyonu bile yoktu!
Bu da zaten Büyükehir Belediyespor'un çok kötü bir ilk yarı geçirdiğinin bir başka ifadesiydi!
***
İkinci yarıya bir oyuncu değişikliği ile başladı Erzurum takımı.
Gencay'ın yerine Mustafa Özkaya'yı oyuna dahil etti Yavuz hoca.
Zaten ne olduysa ondan sonra oldu.
Genelde dam-dum oynanan oyun, yer yer gereğince oynandı.
Havada dolaştırılan top bu defa yere indirildi.
Mustafa, evet, bir oyuncu sayesinde Erzurum takımına dinanizm geldi.
Her iki kanattan bindirmeler de bu yarıda oldu zaten.
İşte o iki kanat organizasyonu sonrasında ard arda iki gol geldi.
Gelen goller ile zaten bir atımlık barutu olan Balçova takımı da gerçeği kabul etti ve belli bir dönemden sonra fark yemeyeyim düşüncesine büründü.
Elbette ki gol hazırlıkları kadar o hazırlıkların sonrasında işini dört dörtlük yapan Deniz de ayrı bir parağraf açılacak oyuncu oldu.
Attığı iki şık golle takımına derin bir oh çektirirken, takımına play-off'a giden yolda kırmızı halıyı seren eleman gibiydi!
***
Kuşkusuz her zaman olduğu gibi bu maçtan sonra da aynı şey oldu, hem yöneticiler hem de taraftarlar ilk iş, grupta diğer maçların sonuçlarına baktı.
Karlı bir hafta oldu diyebiliriz.
İkinci sıradaki Çorum ile sadece puan farkı 3 olan bir Erzurum, ilk 5 gayesine ulaşmak için kritik bir 180 dakikaya daha çıkacak.
Her iki maç da zorluk derecesi yüksek maç.
Biri bu hafta deplasmanda Batman, diğeri iç sahada Çorum!
İki takımın da kafasından liderlik geçiyor.
Onların bizim gibi ilk 5 derdi yok.
Nasıl olsa bir şekilde ilk 5'de oluruz diye düşünüyorlar.
Belki de haklılar.
***
Aslında Erzurum'un da liderlik şansı hala var.
Fakat öncelik ilk 5!
Bunun için de yarından tezi yok, kalan 2 maç için sıkıyönetim kararı almalı.
BU iki maçtan en az bir 4 puan çıkartmak şart olmuştur.
Hele iki maçtan birini kesin kazanması gerekir.
Dediğim gibi.
Lig yeni başlıyor.
Bundan sonrası çok daha renkli çok daha heyecanlı geçecek!
---
NOT 1: Yönetimin Balçova maçı için bilet fiyatlarında indirime gitmemesini garipsedim. Karşı tribünü dolduran ve maçtan önce de Yakutiye Kent Meydanı'nda gösteri yapan o ateşli taraftar grubunun bugünkü karşılaşmada galibiyette rolünü de herkes dikkate almalı. Taraftar sayısı ne kadar fazla olursa takımın daha çok havaya gireceğini sanıyorum. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu takımda, tribünlere oynayan oyuncuların da olduğunu gözlemliyorum. Ve son olarak hiç değilse Çorum maçında bilet fiyatlarında bir ayarlama yapıp yönetim takımın son maçı full tribünlere oynamasını sağlamalıdır diye düşünüyorum.
NOT 2: Balçova maçında bir basın tribünü vardı ki, evlere şenlik. Basın'dan başka herkes oradaydı. Haydi şehirde büyük zat çok, protokol tribünü anladık da, basın tribünü niye bu kadar fazlaydı anlamadık. Erzurum'un maçlarını topu topu takip eden 5 yada 6 basın mensubu vardı. 60 tane basın mensubu Kasımpaşa maçını bile izlemiyor bee!
NOT 3: Yolspor, amatör kümede şampiyon olmuş. Haberi ancak tesadüfen stadda aldık. Öncelikle yöneticileri ve futbolcularını, bu başarılarından ötürü tebrik ediyorum. Erzurum'da futbolun ne kadar geri kaldığını ortaya koymuştur. Erzurum sevdalıları ve de ilin yöneticilerine duyurulur.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.