Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar bu yıl yapılacak "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleriyle ilgili müftülük binasında yaptığı basın toplantısında 2014 yılının diğer yıllardan farklı olacağının altını çizerek yapacakları faaliyetleri anlattı.
Çınar, 14- 20 Nisan tarihleri arasında "Kutlu Doğum Haftası'nın" zengin ve çeşitli etkinliklerle kutlanacağını bu nedenle tüm vatandaşların haftayı iyi takip ederek Peygamberimizi iyi tanımalarını belirtti. Müftü açıklamasında Diyanet İşleri Bakanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve çeşitli üniversitelerden çok sayıda bilim adamı ve akademisyenin katılımıyla 3 gün sürecek,  "Peygamber ve Samimiyet" temalı sempozyumu takip etmelerini dile getirerek "din samimiyettir" çünkü "din nasihattir" ana tema bu olacaktır.  80'e yakın akademisyenin katılacağı, sempozyum Müftülüğün 600 kişilik "Çok Amaçlı Salonu'nda" düzenlenecek olan sempozyuma vatandaşların, Erzurumluların katılmasını özellikle belirterek gereken afişlerin asılacağını, davetiyelerin gönderildiğini ifade eden Çınar, "Alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimizin hayatını ve samimiyetini anlatan bilimsel sempozyuma bütün halkımızın katılımını bekliyoruz." dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in vereceği konferansla çalışmalara farklı bir renk katacaktır.
Müftü Çınar, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında ayrıca 99 hattat tarafından yazılan 9 ve 19. yüzyıllar arasında yazılmış "Kur'an-ı Kerim ve ayetlerin" yer aldığı sayfaların Yakutiye Medresesi'nde 19-30 Nisan tarihleri arasında sergileneceğini dile getirdi. Bu organizasyonu "İslam Kültür ve Sanat Platformu'nun" organizesindeki sergide nadide el yazması eserlerin sergileneceğine vurgu yapan Çınar, "Erzurum'da ilk defa 9 ve 19 yüzyıl arasında yaşamış ünlü hattatlar tarafından yazılmış Kur'an-ı Kerim'in ve nadide el yazmalarının sergilenecek" olması ayrı bir değer katacaktır.
İl Müftüsü ayrıca, kurum olarak Erzurum'da gerçekleştirdikleri sosyal projeler hakkında da bilgi vererek "İl merkezi ve 20 ilçede taziye evi ekipleri" oluşturulduğunu,  ekiplerin içerisinde İlçe müftüleri, vaizler ve imamların cenaze evlerini ziyaret edip dua edecek, dini bilgilendirmelerde bulunacağını ifade etti.
Müftülük binasında sağlıklı ve huzurlu ailelerin toplumda yaygınlaştırılması için "Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu" oluşturulduğunu belirterek doğrudan büroya gelecek ve hizmet talep edecek vatandaşlara bay ve bayanlardan oluşan ekipler tarafından bilgi verileceğini, müftülüğe gelemeyenlerin dertlerini telefonla sorabileceklerinin altını anlatan Müftü Çınar her şartta vatandaşın yanında yer alacaklarını belirtti. Amaç huzurlu aile, huzurlu toplum nasıl oluşturulur, bunun için gayret edeceğiz.
Yıllardan beri uygulanan tek camiden ezan okuma kuralının kaldırılarak tüm camilerden ezan okunacağını, bunun için müezzinlerin eğitildiğini, ezan okuma makamlarının öğretildiğini, halen eğitimin yetişmiş elemanlar tarafından verilmeye devam ettiğini de açıklayan müftümüz, bundan böyle merkezi camiden vaaz olayını da sonlandırıldığını, her camide vaaz verileceğini bunun için diyanet bünyesindeki vaazlardan, İmam Hatip hocalarından, İlahiyat Fakültesindeki hocalardan ve emekli din görevlerinden de yararlanacaklarını belirtti.
Erzurum müftülüğü  "Alo 190 hattı" uygulamasını başlatarak vatandaşların daha kolay dertlerini anlatabilecekleri ve çözüm öğrenebileceklerini böylece gelemeyen vatandaşlarında istifade etmesine yardımcı olunacağını belirtti.
2014 yılında Hacca Türkiye genelinde 59.000 hacının gideceği, Erzurum'dan ise 573 bay ve bayanın gitmeye hak kazandığını açıkladı. Gidecek olanların338'inin Diyanet, 235'inin acenteler tarafından götürülmesinin kararlaştırıldığını sözlerine ilave etti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.