Okyanuslar, denizler, göller, nehirler, çaylar ve dereler hayatımıza anlam katarlar.

Su hayattır, hayat su. Bulutlarda yağmur, dolu ve kar.. Gözlerimizde yaşa dönüşürler.

Güneş hayat verir. Su buharlaşır gök yüzüne. Rüzgar eser, buluları sürükler içerlere. Sonra sonra malum yağarda yağar. Islanırız, üşürüz, ekinler suya doyar, toprak can bulur.

Derken mevsimler ilkbahar, yaz ve sonbahar olur kuzey yarım kürede. Soğuklar başlar, bulutlar üşür atmosferde. Ve kar yağar, dağlara, ovalara, yaylalara.

Kar taneleri yaratanın nişanesi gibidir. Hiç biri diğerine benzemez, enfes kristal taneleridir. Yere düşüp katılaşıp, Palandöken dağlarında Erzurum ovalarında beyaz gelinlikleri giydirirler topraklara, taşlara..

Aralık, Ocak, Şubat insanlar beyaza doyarlar baka baka. Kargalar ve serçeler gitmezlere sıcaklara. Dostluk nişanesi gösterirler karlara.

Mart gelir yerine göre kazma yaktırır, lakin Nisan'a doğru esen lodosla kar ile toprak arasından sızarak yer yüzüne su olarak çıkarlar.

Şehirden uzak bir köy yamacında eriyen karları, oluşan su akıntılarını güneşli bir günde seyredersiniz doyamazsınız tadına..

Muhteşemdir, inceli ve zarafettir. Ruhun derinliklerinde, Hacı Arif Beyin nağmeleri, Itrinin Besteleri, Dede Efendinin gök kubbede sesi olurlar.

Masmavi bir gökyüzü, ışınlarını cömertçe gönderen güneş, yerden yeni, yeni filiz vermeye başlamış çimenler ve eriyen kar suları..

Safir taşından yayılan rengarenk ışınlar, yakut, zümrüt taşları kristallerinden insanların gözlerine ulaşan ren cümbüşleri sönük kalmıştır, kristal berraklığında, karlar altından süzülen kar sularının yansıttığı ışıklar yanında.

Ne muhteşemdir tepelerden düzlüklere akan bütün tabiatı kirleten zararlılardan arınmış ve altta toprak, üstte bembeyaz kar ve etrafa hayat veren Güneş ışıkları altında nefis bir kanundan çıkan nağmelerden daha müzikal sesle yüzeye çıkan berrak sular....

Tabiat yeniden dirilirken olaylara tanıklık eden göz, sesleri işiten kulak ve ısı değişimlerini kaydeden derilerimizle hayatınıza anlam katarlar. İrkilirsiniz gördüğünüz güzelliklere.

Saatlerce baksanız, doyamazsınız bu yeni güzelliklere.

Karlar erimiş, billur sular akmış, ruhunuz dinlenmiş ve bütün kötülüklerden arınmışsınızdır.

Derken günler geçer, karlar eriyip tükenirken tabiatın yeşillere bürünen manzarası altından çıkan kar çiçeklerini, çiğdemleri görüp değişime tanıklık edersiniz.

Bunları görüp , tefekkür edemiyorsanız, üzülmelisiniz göremediğiniz güzelliklere.

Kar suları temiz, berrak ve muhteşemdir düşünceler fısıldar anlayana. Masalları anlatır küçük çocuklara.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.