Çelebi soyadı yakışıyor, Ahmet Hocaya…Bugün kadar sayısız haberlerini yazdık, çizdik Çelebi’nin… Yerine oto park yapılan ve Erzurum’un medarı iftiharı olan eski Şehir Spor Salonu’nda Ahmet Çelebi ile ilk kez tanıştık. 1992 yılıydı, o gün bugündür de tanışıklığımız devam ediyor. Spora hizmet eden genç bir arkadaşımız… Karateci olarak başladığı sporda, Şehir Spor Salonu’na gittiğimizde tek başına karate çalışan ve gönlünü Uzakdoğu’nun bu gizemli sporuna kaptıran Çelebi, gün geldi, büyük fedakarlıklar yaparak, diğer illere giderek turnuvalara katıldı, günü geldiğinde de Erzurum GHSİM adına iller arası karate şampiyonalarında Erzurum’u temsil etti. Eski Karate İl Temsilcilerinden Naci Çöğender’in destek verdiği Çelebi’ye Mustafa Eser Hocanın da antrenman yaptırdığını dün gibi hatırlıyorum.
Erzurum’da karate denince kuşkusuz akla ilk gelen isim hep Ahmet Çelebi oldu. Rahmetli Sadık abi (Sadık Engin), Orkun Çizmeli, Turgay İpek, Ayhan Türkez, Naci Ergen ve Mahir İnanç’la birlikte adeta yarışırdık, Ahmet Çelebi’nin haberlerini yapmak için…
Ahmet Çelebi, sporcu olarak zorluklar yaşadığı karatede yönetici olarak bir şeyler yapmak istiyordu. Atıldı antrenörlüğe… Genç yaşında çok önemli bir başarıya imza atarak yetiştirdiği bayan sporculardan Aydan Akbulut’un Balkan Şampiyonu olmasını sağladı. Çelebi’yi bizler tanıyorduk ama, bu başarı ile de Çelebi’nin başarısı ve tanınmışlığı Erzurum’da perçinlendi. Sonrası mı? Gez Mahallesinde bodrum katta açtığı  karate salonunda yıllarca zorluklar çekti. Ama ‘pes’ etmedi. Çalıştı çabaladı ve sonunda Dere Mahallesi’nde Çelebi Spor Merkezi’ni açtı. Onlarca şampiyon karateci yetiştirdi. Şu anda da Yenişehir’deki Spor Kulübü’nde spora hizmet vermeye devam ediyor.
Karate ile özdeşleşen Ahmmet Çelebi, bir çok salon  ve buz sporunda da branş açtı. Amacı para kazanmak değil, Erzurum’un kulüp sayısına katkıda bulunmak, sporcu sayısını artırmaktı bunu da başardı, Ahmet Çelebi… Bugün Erzurum GHSİM’nin lisanslı sporcu sayısında 3 bin 300’ü aşkın lisanlı karateci sayısı ile de Aslan payı Çelebi’ye ait…
Karateden, jimnastiğe, yüzmeden curlinge bir çok spor branşında faaliyet gösteren Çelebispor’lı birlikte Ahmet Çelebi’nin de yıldızı parladı. Avrupa ve dünya tatamilerinde derece yapan sporcular yetiştiren Ahmet Çelebi, Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’ın da adeta Doğu’daki gözü-kulağı, eli-ayağı oldu. Yıllardır da ikili dostluk içinde karateye hizmet veriyor. Çelebi başarısını Karate Federasyonu Teknik Kurul üyesi olarak da taçlandırdı.
Bugün kadar bir çok başarılı sporcu yetiştirerek dikkak çeken Ahmet Çelebi en büyük patlamayı da  Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası ile yaptı. Sadece birkaç şehir, Erzurum ve İranlı karatecilerin katılımı ile başlayan turnunvada 11 yıl geride kaldı. 12. yılda 35 ülke ve 2 bin 500’ü aşkın sporcu ile Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda 3 Binlik Buz Arena’da gerçekleşecek. Turnuvanın ev sahipliğini  de Erzurum Büyükşehir Belediyesi yapacak.  Bu Ahmet Çelebi’nin gayreti  ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin de Erzurum adına en güzelini yapmak için olayı sahiplenmesidir. 6-9 Ağustos 2015’te yapılacak olan dev şölen öncesinde herkese yürekten başarılar… Organizasyon için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen nezninde  Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü Ahmet Dal, Spor Müdürü Muzaffer Şahin’i de özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum. Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak öncülüğünde Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’in de seferber olduğunu biliyorum, Şimdiden dev organizasyon Erzurum’a hayırlı olsun. Karatenin başarısı için çırpınan Amet hoca Türkiye ve Erzurum adına karatenin ‘Çelebi’si olmayı başardı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.