En son Sabah’dan Yüksel Altuğ yazmıştı, hatırladım. Meşhur bir hikayedir. Adam, psikiyatra gider ve "Kendimi çok mutsuz hissediyorum" der. Psikiyatr, "Kasabaya yeni bir palyaço gelmiş. İnsanlar gülmekten yerlere yatıyor. Gidip izlemeyi denesene" der. Adam, başı önde yanıt verir: "O palyaço benim...

***

EYOF’un maskotunu ne görsem, etrafına gülücükler dağıtıyor, şirinlikler yapıyor, karşısındakinde illa ki bir tebessüm oluşturuyor. Esasında bir çokları gibi ben de çok sevimli bulmuyorum ama belki de ara sıra da olsa hayatımıza girdiği ve de farklı göründüğü için zorla da olsa sevdiriyor kerata kendini! Bu işte önayaklar var. KARBEYAZ’la her an beraber olanlar. Miraç Aktaş, Gökhan Doğan, Şaban Çoban, Oğuzhan Demirci, Levent Önal ve tabiî ki de Ahmet Dal. Peki, karşılaşıldığında insana tebessüm ettiren bu maskotun altında kim var, kimler var? Yine o maske gibi içindeki de gülen, neşeli birileri mi, yoksa başta da bahsettiğim palyaço durumu mu mevcut?

***

Öncelikle şunu söyleyeyim ki maskotlar da sen-ben gibi konuşuyor. Belki maskenin altında sesi az çıkıyor ama o seni kesin duyuyor! Ve bir sır vereyim size, onlar sizi ağızlarından dinliyor, yine ağızlarından görüyor!

***

Önceki gün Artistik ve Sürat Pateni Milli takım sporcularımız için Palandöken’de ki tesislere davet ettiğimizde bu merakımı giderdim. Sağolsunlar, Palandöken Gençlik Spor Müdürü Köksal Kaçmaz’ın aracılığıyla davetimize icap ettiler ve bir değil, hem de 2 tane KARBEYAZ’dan geldiler! Biz bir bekliyorduk, iki tane geldi. Bir kişi sanıyordum onları ama esasında meğer iki kişiymiş. Biri erkek, diğeri dadaş kıyafetli bayan! Milli takım sporcularımızla fotoğraf çekimlerini tamamladığımızda artık onların maskelerini düşürme zamanı geldi diye düşündüm ve öyle de yaptım! Şimdi KARBEYAZ’ın gerçek yüzlerini görme zamanıydı ve öyle de oldu!

***

Ne yalan söyleyeyim, erkeği de bayanı da maskeli hallerinden daha sevimli göründüler bana. Erkek maskotun adı Ömer, soyadı Yaşa. Bayanın ki de Kevser Coşkun. İkisi de BESYO’da öğrenci. 21 yaşlarındaki Ömer artistik jimnastik, Kevser de Voleybol ve dağcılık hayranı. Hayatlarında ilk defa maskot olmuşlar ve hallerinden son derece de memnunlar. Neşe dolu, gerçek yüzleriyle de sürekli güleç, hayata dolu dolu bakan gençler bunlar. EYOF sonrası alacakları para da öyle ahım şahım bir şey değil, asgari ücret! Ama bunlar parasından çok işin havasındalar! ‘EYOF’a bir katkımız olsun, gerisi önemli değil’ diye son derece de ince düşünceli çocuklar!

***

Hem Ömer’e hem de Kevser’e ‘’bir gününüz nasıl geçiyor?’’ diye soruyorum. ‘’ Maskelerimizi takıp evden çıkıyoruz. Sadece EYOF’la ilgili organizasyonlara gidiyoruz. insanları eğlendiriyoruz hem de biz eğleniyoruz. Keyifli bir iş. İlgi alanımızdı zaten, ilerisinde de aynı işi düşürebiliriz. Eğlenceli olduğu için de severek yapıyoruz. İlk başlarda utanıyorduk ama sonra alıştık. Zaman zaman insanların şahsi etkinliklerine davet ediliyoruz ama kabul etmiyoruz. Her yere gitmiyoruz, biz sadece EYOF için varız’’ diyorlar.

MASKELER FORA - Milli takım sporcularımızla fotoğraf çekimlerini tamamladığımızda artık onların maskelerini düşürme zamanı geldi diye düşündüm. Az sonra maskelerini düşürecek ve gerçek yüzlerini görecektim..

HIZ TUTKUNLARIYLA BERABERLER- EYOF için gittikleri her yerde renkli görüntülere vesile olan KARBEYAZ, Sürat Pateni Milli takımının antremanında da boy gösterirken, her sporcumuz baylı bayanlı dadaş kıyafetli maskotlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

KADROLU MASKOT! - EYOF’un Karbeyazı Ömer de tıpkı Kevser gibi BESYO öğrencisi. Neşeli, sürekli yüzü güleç biri. Wınter Festivalinde olamadığına yanıyor, EYOF’dan bir arkadaşı aracılığı ile gelen ilk teklife balıklama atladığını söylüyor. ‘’Ben bu işi çok tuttum, her organizasyonda kadrolu maskot olurum’’ diyor, bunu fırsata dönüştürme peşinde!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.