İnançlara darbe vurmak insanlığın bir gereği olabilir mi? İnsan düşünür, beğenmez, değiştirir! Peki dinleri değiştirebilir mi? Allah katında, Allah’ın indirdiğine inanıyor, iman ediyorsak o zaman değiştiremeyiz; aynen kabul ederiz!

Dini aynen kabul etmezsek; bozmuş oluruz ki; o da başka bir din olmuş olur!

Aziz Pavlus (MS 4- 64), Hz. İsa (AS)’in havarisi!

Hz. İsa’yı o kadar çok seviyor ki; “İsa sadece bir peygamber olamaz, o ilahi bir kişiliktir” der. Bu görüş Pavlus’un görüşüdür. Bu görüş İncil’e göre değildir!

Pavlus, “İsa o kadar çile çekti ki; onun çektiği çile hepimizin günahlarının bağışlanması için yeterlidir” der.

Aziz Pavlus bir şey daha der; “İsa’nın öğretilerine uymaya gerek yoktur, İsa’yı çok severseniz, cennete gidebilirsiniz”!

Aziz Pavlus’un İsa’nın öğretilerinden kastettiği İncil’dir.

Geçmişi yargılamak olarak algılanmadan şunu söylemek isterim ki; İsa’yı çok sevmek tamam da getirdiği öğretilere uymamak niye?

Pavlus eğer bu şekilde Hz. İsa’nın öğretilerini uygulama ve uygulatmayı seçseydi belki de insanoğlu girecekleri sorumluluklardan dolayı Hıristiyanlığı seçmeyeceklerdi. Veya sayıları çok daha az olacaktı!

Çok sevdiğimiz bir peygamberimize niçin uymayız?

Bizim iman ettiğimiz Kuran’a göre Hıristiyanlık ve Yahudilik diye ayrı bir dinin olmadığı ve bu dinlerin İslam’ın bozulmuş şekli olduğudur. Allah katındaki tek geçerli din; Hz. Adem’den başlayarak ahrete kadar İslam’dır.

İslam’ın son kitabı Kuran-ı Kerim!

Ve ilk İslam’ın geldiği yıllardan itibaren, bir noktada halifeler dönemine girdiğimizden beri İslam’ı Kuran’a değil de insanoğlu kendi menfaatlerine uydurmaya çalışarak yaşamaya çalışıyor!

İlk dört halifeyi ve Hz. Hüseyin’i Kerbela’da şehit edenlerin Müslüman olduklarını düşündüğümde bu sonuç karşıma çıkıyor!

Düşünüyorum İslam’da da ne kadar Pavluslar var!

Kuran dünya ve ahrette tek Otoriter Allah’tır demesine karşın bir sürü cemaat, tarikat bir sürü otoriter icat etmiş. Sorduğumda “metot” öğreniyorum diyenler var!

Ayetlere her zaman Hadislerle yorum getirmelerine rağmen; metodu Kuran’dan ve Hz. Muhammed (SAV)’den değil de kendileri gibi yaratılmış, kullardan alıyorlar!

Kuran’a açıklayıcı veya alternatif yazılmış kitaplardan söz etmiyorum bile!

Dedim ya Pavluslar çok!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özcan öner 2017-08-01 20:23:46

Güzel ifade etmişsiniz. Örnekte cuk oturmuş. Saygılar.