Mutlaka evinizde her gece huzur içinde yatarken, bulunduğunuz apartmanda veya kendi oturduğunuz konutta bir yangın çıkma ihtimalini kesin aklınıza getirmiyorsunuzdur.

İlla ki bu ihtimal aklınıza gelmiyordur, kendimden bilirim, benim de gelmiyor çünkü.

Oysa hele de gecenin bir vakti bir yangın çıkma hali her daim olası ve Allah korusun, böyle bir durumda ne yapacağız, kimsenin bu konuda net bir fikrinin olduğunu da sanmıyorum.

Kuşkusuz dünya fani, ölüm ani.

Bir yangın da her daim ani ölüm gibi olası.

Geçtiğimiz hafta muhtemel bir yangında elbette ilk başvuracağımız adres olan İtfaiye ne durumda diye meraklanıp, İtfaiye Merkez İstasyonu’na gittim.

Öncesinden de tanışıyorum zaten.

Daire Başkanı Alpaslan Gülakar ve Şube Müdürü Muhammet Bozdemir, erinmediler, onca yoğunluklarının arasında sağolsun bana merkez istasyonun her kapısını açtılar, tek tek gezdirdi, bilgi verdiler.

Giysilerinden, spor salonlarına, gözlem istasyonundan, yemekhanelerine, yatakhanelerine, heryere girdim, neyin ne olduğu konusunda bir kanaata vardım.

Aslında her vatandaşın ‘İtfaiye ne durumda?’diye meraklanıp yapması gereken bu ziyaret sonrası bayağı bir içim rahatladı ve en azından ben iki-üç gündür daha bir huzur içinde yatıyorum.

İçimdeki yangını söndürdüm anlayacağınız..

***

Bir defa şunu söylemeliyim ki dünyada ne kahraman olmak ne de çok para kazanmak için yapılmayan bir iştir itfaiyecilik.

Osmanlı döneminde tulumbacılar olarak bilinen İtfaiye teşkilatı tam 3 asırdır var.

Bir askeri disiplin içerisinde hareket eden bu kurumda şu an 220 personel mevcut.

Bu personelin 103’ü il merkezinde, 117’si de ilçelerde görevli.

İtfaiye denildiği zaman elbette sadece yangın söndüren kurum olarak değil, bir çok itfai olaylar ile de ilgili.

2014 yılından günümüze kadar yapılan bir istatistik var, bu istatistiğe göre olaylarda azalma olduğunu öğrendim, bir defa bu inanılmaz sevindirici.

Bunda kuşkusuz son yıllarda bayağı bir ağırlık verilen eğitim çalışmalarının rolü çok.

Toplamda 67 araca sahip Erzurum itfaiyesinde artık eski araçlar hurdaya ayrılıyor, yenileri alınıyor, filosu muazzam seviyeye ulaştı.

Bugün 70 metre yükseğe çıkacak merdivenli araç mevcut ve bu aracın sadece piyasa değeri 7 milyar.

Mini bir tatbikat yapılırken kırmızı düğmeye ben bastım, 50 metre merdivenle yükseğe çıktım, gördüğüm şu oldu ki, siz de dertlenmeyin, İtfaiyede herşey yolunda.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : İki yüzlünün dilinde TAT, kalbinde FESAT gizlidir!

DUVARIN DİLİ : Bu dünyada gülmek istiyorsan, ya kaderin güzel olacak, ya da kafan!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.