Erzurum’da yaşayanlar çok iyi bilirler. Çifte Minareli Medresenin arka kısmında üç kümbetler vardır. Son bir iki yıldır burada çalışmalar yapılıyor. En azından kümbetlerin bulunduğu alan gecekondulardan temizlendi. Bildiğim kadarıyla 150 bin metre karelik bir alan. Bu alan üzerinde yıllardan beridir ‘Üç kümbetler Cazibe Merkezi’ projesi adıyla prestijli bir proje tasarlanıyor. Buraya kadar sorun yok. Zaten sorunda buradan sonra başlıyor.
 Erzurum binlerce yıllık geçmişe sahip, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış Anadolu’nun en sağlam kalelerinden birisi.  Günümüzde de Doğu Anadolu Bölgesinin merkezinde stratejik bir il. Tarihi, coğrafyasıyla bir açık hava müzesi. Fakat bir türlü bu özelliklerini hayata geçirecek yöneticilere sahip olamıyor kent. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, üç kümbetler cazibe merkezi projesinde bir türlü yapım aşamasına geçilemediğini söylüyor ve ekliyor, ‘’Çeşitli kurumlar tarafından proje engellenmeye, geçiktirilmeye çalışılıyor’’.
Bir Belediye Başkanının hem de iktidar partili bir reisin yaptığı işin engellendiğini söylemesi çok garip. Yaşadığımız kentte, daha seçim yapılalı 3-4 ay ancak oldu. Ve bu kentte yaşayan her beş kişiden üçü iktidar partisinin belediye başkan adaylarına ‘Evet’ dedi.  Hepsinden önemlisi seçim arifesinde ‘Bana yetki verin yarım kalan işlerimi tamamlayayım’ şeklinde başkanların taleplerine çok rastladık.  Şimdi değişen ne oldu?  Doğrusu ben anlayamadım.
 Koalisyonlu bir hükümet olsa engellemeleri anlayacağız ama Adalet ve Kalkınma Partisi tek başına iktidar olan hatta üç dönemdir tek başına iktidarda olan bir parti. Erzurum’da bu Adalet ve Kalkınma Partisine her seçimde en yüksek seviyede ‘Evet’ diyen bir şehir değil mi? Unutmadan kabinede iki tane de bakanımız, 6 tane de vekilimiz yok mu? Daha ne olsun. Kimse kusura bakmasın ama Erzurum’a hizmet noktasında ne hükümetin, ne vekilin, ne de başkanların kısacası kimsenin bahanesi yok.  
 Bu kadar özellik başka bir kentte olsa, bırakın üç kümbetleri şehri yeniden imar ederler. Vatandaş her fırsatta Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve ekibine karşı vefasını, sadakatini, sevgisini ve güvenini gösterdi. 10 Ağustos’ta da yine en büyük desteği Başbakan Erdoğan’a Erzurum verecek, hiç şüphem yok. Erzurum teşkilatı da bu destekle alkışlanacak. Vekillerimizin, başkanlarımızın göğüsleri kabaracak. Ama karşılığı bu olmamalı.  
 Erzurumlu halen daha belediye hizmetleri konusunda hizmete açsa, çocuğuna iş konusunda halen daha batı illerini düşünüyorsa, koskoca yaz mevsiminde taş üstüne taş konmadığı halde halen daha bilbordlarında ‘Erzurum marka şehir oluyor’‘Rüya şehir Erzurum’  gibi afişlerle gün geçiriliyorsa, bu vebalin altından kimse kalkamaz. Sözün özü, Erzurumlu görevini fazlasıyla yaptı ama karşılığını hiç mi hiç alamadı. Şimdi tüm şehrin gözü ve borç ödeme sırası seçilmişlerde.
 Çünkü, şeker’de sizde, yağ’da sizde, un’da sizde. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Melek Akıncı 2014-07-11 13:11:20

müthiş bir makale. tebrik ediyorum.

Avatar
Ayşe Kalaycı 2014-07-09 18:35:20

erzurumda iki dönem değil beş dönem başkan olsalar yine iş yapamazlar. çünkü çalışmak hesaplarında yok. bu dönemde de yetişmez bir dahakinde de. onun için beklemeye hayal kurmaya gerek yok.

Avatar
Ekrem 2014-07-08 14:06:29

20 yıla ancak yaparlar. naıl olsa marka kentiz, rüya kentiz ya

Avatar
Abdullah Çevik 2014-07-08 10:59:59

Elleri. dert gormesin ışte budur