Dünyaya gelen her birey, hayatın katmanları arasında bir gelişim sergileyerek, yaşadığı her yeni günle birlikte, hayatına yeni bir sayfa daha eklemektedir.
Bu sayfalar bazen hüzünlü bazen mutluluk dolu bazen başarılı bazen de başarısız olarak not yazılmakta.
Yazılan bu notlar yıllar sonrada olsa karşımıza HAYATIMIZIN HİKÂYESİ olarak çıkmaktadır.
Bu yazılan hikâyemizde bazen kazanmanın heyecanı bazen de yenilmenin,  kaybetmenin hüzünlü gözyaşları
Bizim hayat hikayemiz dünyaya geldiğimiz ailemiz, çevremiz, okulumuz, kültürümüz, anane gelenek ve göreneklerimizle şekil alarak bazen bizimde istemediğimiz ama bize yönelik yazılan hayatı yaşamak mecburiyetinde kalırız ya,
Aslında tam da bu noktada karşımıza başarı hikâyeleri çıkmaktadır.
Yokluk, yoksulluk içinde geçen bir yaşam içinden zirveye uzanan bireylerin ayrı ayrı hikâyesidir ‘başarı hikâyeleri’. Her başarı hikâyesi biri birinden farklı olmakla birlikte hepsinin ortak paydası, imkânsızlıklar içinde imkân yaratma becerisini bünyelerinde barındırmalarıdır. Tüm bireylerin birer hayat hikâyesi olabilir ancak tüm insanların bir başarı hikâyesi bulunmaz. Başarı hikâyeleri azimle, istekle, hırsla, yılmadan, yorulmadan, bıkmadan, usanmadan çalışarak yeise düşmeden yazılır
Şairin dediği gibi: "Yeis öyle bir bataktır ki düşersen boğulursun, azmine sarıl sımsıkı gör bak ne olursun".
İster küresel ölçekte, ister ulusal ölçekte, hangi alanda (siyasi, ekonomik, kültürel) bir başarı hikâyesi varsa, o hikâyeyi yazanların hayatlarında yokluklar, imkânsızlıklar zirvededir, ama onların zihinlerinde, azimle çarpan yüreklerinde yeis belirtisine rastlamak mümkün değildir.
Dünayda bir çok insan hayat hikayelerine başarı hikayesi eklemiştir. Yazılan bu başarı hikayeleri satır satır tarihe not düşmüştür. Okuduğumuz her hayat hikayesinde içimizden hayal kırıklıklarını ve ümitsizliği söküp atmakla birlikte bize imkanlarımızın dahilinde yeni bir sayfa açmaktadır.
Aslında bizlerinde başarı hikayelerini yazan insanlardan birisi gibi olmayı engelleyecek önümüzde hiçbir engel yoktur.
Başarı hikâyesi illa dünya ya da ülke düzeyinde ses getirecek eylemlere imza atmak değildir. Bir üniversiteyi kazanmak, bir işe girmek, belirli bir alanda teorik ve pratik bağlamda bilgi ve tecrübe sahibi olmak, bir aile kurmak ve bunların devamını sağlamak da önemli bir başarıdır
Çıktığımız hayat yolunda yürümek bizlere düşen önemli bir görevdir. Bizden öncekiler nasıl ki iyi günde, kötü günde fani dünya hayatında yürüme becerisi gösterdiler, büyük küçük başarı hikâyelerini bizzat eylemleriyle yazdılar; şimdi yazılan başarı hikâyelerine yenilerini eklemeke bizlere düşen bir hayat görevi. Hayatımızın hikâyesini değil, hayatımızın başarı hikâyesini yazmak ve yazdırmak için neyi bekliyoruz?
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.