Cuma günü BB Erzurumsporlu Murat Paluli’nin Ümit Milli Takımına çağrıldığı haberini aldık, bu konuyu haberleştirdik.
Buraya kadar her şey normal…
Eski takım arkadaşım Metin Paluli’nin kardeşi olması hasebi ile ve de ailesi ile tanışık olmamız sebebiyle Murat ile ilgisi düşüncelerimizi de kendi sosyal medya hesabımızdan takipçilerimize aktarmak istedik.
Murat’ın babadan yetim olması nedeniyle de Ümit Milli takıma çağrılmasına da daha çok sevindiğimi beyan ettim. Tabi o esnada şu an BB Erzurumspor Alt Yapı Antrenörlerinden Sefa Yunusoğulları’nın keşfettiği bir isim olarak da paylaşımda bahsettim.
Sonrası mı  arayan arayana…
Şu şöyle oldu?, bu böyle oldu?, şurada bu şöyle oldu, burada bu böyle oldu.
Yok Murat’tan önce Fatih Çıplak Ümit Milli takımına çağrılmıştı, falan filan.
Bunların tümüne eyvallah…
Ancak bizim esas bahsettiğimiz konu Erzurumspor’dan bir ismin Ümit Milli takımına çağrılması idi…
Bizde TFF’deki eşimizi dostumuzu arayarak daha önce Erzurumspor’dan Milli takımlara kimlerin davet edildiğini sorduk, bir kez daha bilgilerimizi pekiştirdik.
Coşkun Birdal, Mustafa Denizli’nin teknik direktörlüğü döneminde A Milli takım aday kadrosuna çağrılmıştı.
Alpaslan Tice, Muzaffer Bilazer ve Zafer Demir de Erzurumspor forması altında Ümit Milli olmuşlardı.
11 yıl aradan sonra Erzurum’dan bir isim Ümit Milli takımına çağrılmıştı, O isim Murat Paluli oldu ve şu an Erzurum olarak bunun gururunu yaşıyoruz. Kendisine başarılar diliyoruz,  çıktığı bu ulvi yolda…
İnşallah Murat Paluli, Ümit Milli takımının değişmezlerinden biri olur ve bir gün A Milli takıma yükselir. Beklentimiz ve ümidimiz bu yöndedir.
Tabi ki, şahsım ve gazetem olarak Fatih Çıplak’ın da Ümit Milli takımına seçilmesini defaten haber yaptık, sayfalarımıza taşıdık.
Sivasspor’da ve Giresunspor’daoynarken, çok sayıda haberi çıktı bu sayfalarda…
Ama biz Erzurumspor’dan Milli takıma çağrılan isimleri haberleştirdik, bu da böyle biline…
Fatih Çıplak’ın bu seviyeye ulaşmasında İdman Ocağı Teknik Patronu Yunus Aydın namı diğer Şekko’nunRoberto Carlos’un ve Sergen Yalçın’ın emeklerini teğet geçemeyiz. Hepsine teşekkürler…
Murat Paluli’yi 14-15 yaşında Sanayispor forması ile sahaya süren şu anki Yakutiye Belediyespor’un Teknik Patronu Kurtulay Öksüz’ün, Yönetici Haluk Yaşar Temel’in emeklerini nasıl inkar edebiliriz ki, kendilerine hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Kurtulay Hoca’nın sosyal medyadan paylaşımlarını gördüm, adeta tozlu raflardaki fotoğraf albümünü indirerek, sosyal medyadan paylaşarak, Murat’ın ilk çıkış kapısının Sanayispor’da kendilerinden kaynaklandığını belirtti. Haklıdır kendisi… O hakkı da teslim etmek gerekir.
İskenderun’dan transfer edilirken, BB Erzurumspor’un eski başkanı Saim Özakalın, transfer komitesi üyeleri İbrahim Bulut, Müfit Öğe ve Kadir Ovat gibi isimlerin yaptıkları fedakarlık ve o dönemdeki teknik direktör Besim Durmuş’un Murat Paluli’ye kucak açması nasıl unutulabilir ki, onlara da kocaman teşekkürler.
İki yıldır bir Erzurumlu olarak Murat’ı bünyesinde barından Mavi-beyazlı kulübe, Ali Demirhan başkanlığındaki yönetime teşekkür ediyoruz.
Murat’ı yaşadığı sakatlıklara rağmen, formda ve oynamaya hazır tutmasını sağlayan Teknik Patron Ahmet Yıldırım ve ekibine, kulüp doktoruna, masör Ahmet Em ve diğer yetkililere teşekkürler.
Forma yarışı verdiği ağabeyi Ferit Erişçi’nin kendisini hırslandırması da Murat için bir kazanımdır, teşekkürler Ferit…
Burası çok büyük bir metropol kendi değil, dolayısı ile iyi niyetle yola çıkılan ve iyi niyetle paylaşılmış bir haberin ardından bu kadar yaygaranın kopması normal ve ben de zaten bazı eleştirileri normal karşılıyorum.
Sonuçta Murat Paluli, 81 Vilayet içinde ve dünya üzerindeki onlarca Türk futbolcuya rağmen, Ümit Milli takıma çağrılmıştır, bu Erzurum ve Dadaşlar adına gurur vesilesidir.
Başarılar Paluli, yolun açık olsun, mahcup etme bizleri…
Sana güvenimiz tamdır Çift Başlı Kartal…
İnşallah Erzurum’dan Milli takımlara da çok futbolcu çağrılır. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.