Bildiğiniz üzere mevcut hükümet yerli otomobil üretimi için kolları sıvadı.  Üretimin yapılacağı yer olarak da Adapazarı namı diğer Sakarya seçildi. Şehrimizden bazı isimler otomobil fabrikasının Erzurum’da kurulması gerektiğini, bölgenin ayağa kalkacağını söylediler. Hayal güzeldi ama siyasi arenada ne Erzurumlu ne de bölge vekillerinden karşılık bulmadı. Netice itibariyle hayalden öteye gidemedi. Otomobil fabrikası Sakarya’ya kurulacak olsa da komşumuz Erzincan’ın vekilleri şehirlerine dev yatırımlar getirmek için harekete geçmişler bile. Birkaç güne kadar da şehri sanayi kenti haline getirecek yatırıma temel atmak için gün sayıyorlar.
Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan Milletvekili Serkan Bayram’ın girişimleriyle şehre tarihi bir yatırım yapılıyor. Ar Karsa A.Ş isimli firma tarafından Erzincan OSB’ye kamyon fabrikası kuruluyor. Önümüzdeki günlerde temeli atılacak fabrikanın 18 ay içerisinde tamamlanacağı ve ilk aşamada 3 bin kişiye istihdam sağlayacağı da bir başka ayrıntı. Yatırımla kamyon, kamyonet, iş makinası üretimi artık Erzincan’da gerçekleşecek.  Önceki dönemlerde bizim vekillerimizin Erzurum’da kurulacağını söyledikleri ama bir türlü kuramadıkları microchip fabrikası gibi bir yatırım değil. Yeri, zamanı, sahibi, parası belli olan bir yatırım. Yani gözle görülür, elle tutulur bir yatırım. Havaya sallanan bir hayal değil..!
Hatırlıyorum da Erzurum’da vekiller maharetiyle o kadar çok hayal yatırım ortaya atıldı ki. Yine en son geçtiğimiz yıl Suudi bir işadamı tarafından 250 bin başlık et ve süt entegre tesisi yapılacağı söylenmişti. Sonrası  sonrasını kimse bilmiyor. Tabyalarda harp müzesi kurulacağı da bir vekilimiz tarafından aylarca dillendirilmişti. Hatta 2011 yılında hizmete gireceği teminatı verilmişti. Ve daha neler neler…  Şehrin şüphesiz en büyük sorunlarından birisi işsizlik olmasına rağmen ve bu sorundan dolayı her geçen gün verdiğimiz göçle bir buz kütlesi gibi eriyorken, şehirde istihdama yönelik alanların açılamıyor olması vekaletimizi taşıyanların becerilerini ortaya koyuyor.
Nüfus olarak Erzurum’un üçte biri kadar bile olmayan Erzincan’da sanayi hamlesi için şehrin vekilleri harıl harıl çalışırken, bölgenin metropolü Erzurum’da istihdam alanında yaprak kıpırdamaması şaşırtıyor.  Seçim arifelerinde  verdikleri sözlerle meclise uğurlanan vekillerin muhteşem dönüşlerini millet olarak merakla beklerken, Erzincan’ın vekillerini de gayretlerinden dolayı tebrik ediyoruz.
Kaldı ki, bu kadar güçlü bir hükümet iktidardayken, bu şehre bir şeyler kazandırılamazsa, başka hiçbir zaman bu kadar şanslı olamayabiliriz.
 Eeee ne diyelim, bu tarihi yatırım can Erzincan’a hayırlı uğurlu olsun. Darısı da Erzurum’un başına…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.