Önceki yıl Erzurum siyasileri tarafından ballandıra ballandıra anlatılan cazibe merkezleri projesi bir yılan hikayesine döndü, daha doğrusu fabrikalar elimizde patladı..! Yerli otomobil hayali de Erzurum için bir muammaya dönüştü..? Elimizde geriye kalan; Kar, kış ve soğuk…

Kış turizmiyle nam salan Erzurum için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘’Erzurum’a olimpiyat yakışır’’ sözlerini sanırım hatırlamayan yoktur. 2026 yılında yapılacak 25. Kış olimpiyatları için adaylık sürecinde son başvuru tarihi; 31 Mart 2018. Bu tür organizasyonlara ülkeler değil, şehirler aday oluyor. Haliyle de bu süreçte tek yetkili Erzurum büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen. Garantörlük işini ise Türkiye Cumhuriyeti devletinin üstlenmesi gerekiyor.

Rakiplerimiz işi gücü bırakıp hareket geçmişler bile. Kimler mi? İsviçre Sion, İsveç Stockholm, Japonya Sapporo, Kanada Calgari adlı şehirleriyle aday olduklarını açıkladılar. PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatlarına da aday ülkeler gözlemci olarak katılıyorlar. Türkiye ve Erzurum’dan ise bu alanda atılmış herhangi bir adım henüz yok..!

Dünyanın en iyi kayak merkezleri arasında gösterilen Palandöken ve Konaklı kayak merkezleri önceki yıllarda irili ufaklı onlarca uluslar arası organizasyona ev sahipliği yapmış ve otoritelerden en yüksek puanları alarak ülkemizin göğsünü defalarca kabartmıştı. Olimpiyat sürecinin başlamasıyla tepeden tırnağa elden geçirilmesi gereken Erzurum, tabir yerindeyse yeni baştan inşa edilecek. Olimpiyat tarihinin en muhteşem organizasyonuna Erzurum’un ev sahipliği yapacağından kimsenin şüphesi yok. Fakat siyasilerin işin neresinde oldukları ve ne kadar ciddiye aldıklarını göstermeleri gerekiyor.Şimdiye kadar konuyla ilgili sarf edilen sözler dışında kayda değer bir çalışma yok...!

Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilk defa ev sahipliği yapacağı daha doğrusu aday olacağı kış olimpiyatları için geri sayım başladı. En çok isteyen kent, dünyanın en büyük organizasyonuna ev sahipliği yapacak.

Demem o ki; şimdi konuşmak değil, harekete geçme zamanıdır.

O halde haydi; rastgele…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.