YOL İŞ SENDİKASI BAYAN ÜYELERİNİ UNUTMADI

Yol İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanlığı her yıl olduğu gibi, kadın üyelerini bu yıl da unutmayacak.

06 Mart 2013 Çarşamba 19:26
YOL İŞ SENDİKASI BAYAN ÜYELERİNİ UNUTMADI
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hazırlıklara başlayan Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanlığı, 25 kişiden oluşan bayan üyelerine önce yemek tertip edecek, ardından onları hediye yağmuruna tutacak. 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, bu yıl da bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini bildirdi. Yol-İş Sendikası’na mensup, İl Özel İdaresi’nde çalışan 25 bayan personelin onuruna yemek tertip edeceklerini kaydeden Başkan Kıyas Daşkaya, kadın üyelere aynı zamanda çeşitli hediyeler vereceklerini dile getirdi. Anadolu kadınının geçmişte olduğu gibi, bugün de vefakar, gururlu, ağırbaşlı ve vakur olduğunu ifade eden Daşkaya, “Geçmişte bağrından Nene Hatun’ları ve Kara Fatma’ları çıkaran Anadolu’da, hem din, hem de toplum kuralları bağlamında kadına büyük değer verilmiştir. Bu durum bugünde böyledir, yarın da değişmeyecektir. Kadın annedir, kadın eştir, kadın yoldaştır; kadın, toplumların şekillenmesinde ve eğitilmesinde önemli bir kilometre taşıdır. Kadınlarımız baş tacımız, anamız, kardeşimiz, ablamız, eşimizdir. Ancak ülkemizde kadınlara önem verilmediği bir gerçek ve bunu da göz ardı edemeyiz. Ümidimiz Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de kadınlarımıza gereken önemin verilmesidir.” diye konuştu.

KADINLAR ONURUNA YEMEK VERİLECEK

Kadınlar Günü dolayısıyla tertip edilecek olan programa, sendika hizmet binasının ev sahipliği yapacağını anlatan Kıyas Daşkaya, etkinliğin sıradan bir yemek olmaktan çok, kadın üyelerin onore edilmesini amaçladığını kaydetti. Yemekte ayrıca, Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanlığı tarafından kadın çalışanlara çeşitli hediyeler verileceğini vurgulayan Kıyas Daşkaya, “Biz çalışma hayatında kadınların daha çok yer almalarını arzu ediyoruz. Bu bağlamda gerek kendi içimizde, gerekse hizmet üretilen kurumlarda kadın çalışanlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şubesi Başkanlığı’na mensup olan kadın çalışanlar da, her yıl düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinin bir gelenek halini almış olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Editör

Son Güncelleme: 06.03.2013 19:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.