VALİ IŞIK’IN ACI GÜNÜ

Amasya’nın Erzurumlu Valisi Salih Işık’ın kayınpederi Yaşar Çobankent hayatını kaybetti.

admin
admin
08 Şubat 2017 Çarşamba 12:56
VALİ IŞIK’IN ACI GÜNÜ

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören ve son olarak hastanede tedavi altına alınan 7 çocuk babası 78 yaşındaki Çobankent’in bugün Erzurum Dadaşkent Hacı Hüseyin Efendi Camisi’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği öğrenildi.
Geçen hafta eşi Saadet Işık ile birlikte Erzurum’da bulunan Vali Işık, ölüm haberini alır almaz Erzurum’a geldi.

VALİ SALIH IŞIK KİMDİR?

1965 yılı Erzurum Aşkale doğumlu olan Salih IŞIK, ilk, orta ve lise öğrenimimi Erzurum`da tamamladı. 1984-1988 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü okuyarak mezun oldu. 1990 yılında Denizli Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. 3 yıllık adaylık dönemi içerisinde İngilizce dil eğitimi ile mesleki bilgi ve deneyimlerini arttırmak amacıyla İngiltere`de bulundu. Yine adaylık dönemi içerisinde Adıyaman Gölbaşı ve Kastamonu İhsangazi İlçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Asaleten 1994 yılında Konya Derbent Kaymakamlığında atandı. Daha sonra sırası ile Diyarbakır Kulp Kaymakamlığı, Gümüşhane Vali Yardımcılığı, Kastamonu Cide Kaymakamlığı, Isparta Şarkikaraağaç Kaymakamlığı ve Antalya Kumluca Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2013 yılında Şişli Kaymakamlığına atandı. Bakanlar Kurulu’nun 01.06.2016 tarihli ve 29729 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, 30.05.2016 tarihli ve 2016/8864 sayılı kararnamesiyle Amasya Valisi olarak görevine atanmış bulunmaktadır. İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.