ÜNİVERSİTELİ GENÇLER MİLLİ MESESELERİ TARTIŞTI

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden Erzurum’a gelen öğrenciler milli meseleleri masaya yatırdı.

23 Şubat 2012 Perşembe 09:55
ÜNİVERSİTELİ GENÇLER MİLLİ MESESELERİ TARTIŞTI
Türk Dünyası Araştırma Vakfı İle Güneş Vakfı Gençlik Kollarının ortaklaşa düzenlediği konferans Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleşti. Konferansın açılış konuşmasını Panel Başkanı Prof. Dr. Alplarsan Ceylan yaptı. Ceylan konuşmasında, “Türkiye’nin problemlerinin bitmesi mümkün değildir. Dolayısıyla Türkiye coğrafyasının Dünyanın en parlak coğrafyası olduğunun bilmekteyiz. Bu parlak coğrafyanın bedelini millet olarak ağır bir şekilde ödüyoruz. Türk Milletinin en önemli işlerinden biri gençlerine sahip çıkabilmesidir. Maalesef gençlerimiz kültürde, sanatta, edebiyatta, yozlaşmakla karşı karşıyadır. Bu yozlaşmayı zaman içerisinde yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz” dedi.
Konferansta Gençliğin 2023 Vizyonu, Milli Eğitim Politikamız, Türk Kadının Toplumuzdaki Yeri ve Önemi, Kültür Yozlaşması, Kıbrıs Meselesi, Ermeni Mezalimi ve Sözde Soykırım iddiaları gibi konular yer aldı.
Fatih Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 2. Sınıf öğrencisi Özgü Aşkın konuşmasında gençliğin 2023 vizyonu hakkında bilgi verdi. Aşkın “Türkiye geçtiğimiz seçim dönemi başta olmak üzere son yıllarda 2023 Türkiye’sini tartışmaya ve fikirlerini ifade etmeye başlamıştır. Ne yazık ki 2023 için hedefler üretilmekte geç kalınmış siyasetimiz bu ihmali bugünlere kadar taşımıştır. Akıl gibi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi miras, ilim gibi şeref olmaz. Sözünden yola çıkarak; en zenginlerin, en iyi dost sahiplerinin, en adaletli mirası bizlerde olduğuna inanıyor ve ilim ile bunu şereflendireceğimizi düşünüyorum. Sağlıklı bir ilim ise nitelikli bir eğitim ile gelecektir. Arkadaşlarımızın da bahsettiği veya bahsedeceği gibi eğitim anlayışımızı yeniden şekillendirmeliyiz. Bu eğitim anlayışımız şekillendirme yoluna giderken bu şekillendirmenin uzun yıllardır olduğu gibi milli mi? olacağına hemen bugün karar vermeliyiz” dedi.
Diğer bir konuşmacı Merve Ayşe Akbulut ise Türk Kadınının toplumdaki yeri ve önemi üzerinde dururken tarihteki kahraman Türk kadınlarının övgü dolu yaşamlarını anlattı.
Konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Editör

Son Güncelleme: 23.02.2012 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.