ULU ÖNDER ATATÜRK, ERZURUM’DA ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yıldönümünde Erzurum'da düzenlenen törenlerle anıldı.

10 Kasım 2015 Salı 18:30
ULU ÖNDER ATATÜRK, ERZURUM’DA ANILDI
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yıldönümünde Erzurum'da düzenlenen törenlerle anıldı. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinlikleri çerçevesinde ilk tören Havuzbaşı’nda ki Atatürk anıtında yapıldı.

Törene Vali Dr. Ahmet Altıparmak, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Burada yapılan tören Atatürk anıtına çelenklerin sunumunun ardından, saat 09.05’de sirenler eşliğinde bayrakların yarıya indirilmesi, 2 dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile son buldu.

Havuzbaşı’nda ki anma töreninin ardından Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törene geçildi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Atatürk Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi Enstitüsünden Yrd.Doç.Dr. Asaf Özkan günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “milli birlik ve beraberliğe” verdiği önemi anlattı.Milletleri millet yapan bir takım değerler olduğunu söyleyen Özkan “Atatürk de Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan herkesin değerleri olmalıdır. Ve bu değer,tüketim toplumlarının müzmin hastalıklarından olan değerlerin tüketilmesi gerçeğine feda edilmeden korunmalıdır. Burada ki korumadan kasıt, tabulaştırma değildir. Atatürk üzerine düşünüp konuşurken “olmasaydın olmazdık” veya” olmasaydı da olurduk “gibi basitliklerden uzak durarak, daha rasyonel,daha sağduyulu değerlendirmeler yapmak gerekmektedir” diye konuştu.

TSK.adına P.Kur.Bnb.Osman Saklı’da Mustafa Kemal Atatürk’ün asker kişiliği konulu sunumu yaptı.Tören Palandöken Nurettin Topçu Sosyal Bilimler ve Yakutiye Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen görsel sunum,Atatürk Oratoryusu ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ile son buldu. 

Editör

Son Güncelleme: 10.11.2015 18:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.