TÜRKÇE SEVDALISI ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN CENGİZ’E ZİYARET

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Erzurum’a gelen dünya çocukları Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i ziyaret ettiler. Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Başkanı Mustafa Yıldız ve öğretmenleriyle birlikte belediyeye gelen çocukları ağırlayan Başkan Cengiz,

28 Haziran 2011 Salı 11:19
TÜRKÇE SEVDALISI ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN CENGİZ’E ZİYARET
“Hemşehrilerim adına sizlere ‘hoş geldiniz’ diyorum” ifadeleriyle başlayan bir konuşma yaptı.
Yarıştıkları alanlarla ilgili kısa birer sunum yapan öğrenciler, renkli görüntülerin oluşmasına neden oldular. Başkan Cengiz, “Güzel dilimiz Türkçe’yi, en güzel kullanmak için verdiğiniz mücadele ve azimden dolayı sizleri kutluyorum. Biz, sizlerle gurur duyuyoruz. Biz dilimizle, Türkçemizle gurur duyuyoruz.” dedi.
BİRER KÜLTÜR ELÇİSİSİNİZ…
Öğrencilerin kullandığı Türkçe’nin kendisini son derece mutlu ettiğini ifade eden Başkan Cengiz, “Farklı dilleri öğrenmek dünyada barışa, sevgiye ve kardeşliğe önemli katkı sunacaktır. Biz sizleri birer kültür elçisi olarak görüyoruz. Kültürümüzü öğrenmenizden ve güzel dilimizi ana diliniz kadar düzgün kullanımınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Gerçekleştirdiğiniz ziyaret için de ayrıca şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
Oldukça samimi ve sıcak bir atmosferde geçen ziyarette, öğrenciler de mutluluklarını dile getirdiler.
Başkan Cengiz, Kazakistan, Yemen, Bangladeş ve Fas’tan gelen çocuklara çeşitli hediyeler takdim ederek uğurladı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.