TKDK PROJE ÇAĞRISINA ÇIKTI

Türkiye’de tarımsal kalkınmayı hedefleyen TKDK 9’uncu proje çağrısına çıktı. 15 Mart 2013 gününe kadar sürecek çağrıda yatırım yapmak isteyenler hazırlayacakları projelerle destek almak için müracaat edebilecekler.

22 Ocak 2013 Salı 17:01
TKDK PROJE ÇAĞRISINA ÇIKTI
Bugüne kadar çıkılan 8 çağrıda Erzurum’dan hazırlanan 3 projeye destek veren TKDK, 3 projeyi de destek kapsamında inceliyor. 8’inci çağrıda hazırlanan 5 projeyi de incelemeye alan TKDK, Erzurum Bölge Müdürlüğü’nün girişimleri sonucu yöre çiftçisini sevindiren kararlar aldı.

Tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlar, tarım balıkçılık ürünlerinin işlenmesi, pazarlanmasının yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlar ile kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilerek geliştirilmesi başlıklarında toplanan 9’uncu çağrının bedeli 236 milyon 482 bin 590 Euro olarak açıklandı.

Daha önceki çağrılarda Erzurum’da mahalleye dönüştürülen köyleri kırsal kalkınma programına almayan TKDK, Erzurum Bölge Müdürlüğü’nün teklifi sonucu bu uygulamasından vazgeçerek 19 köyün de projelerden yararlanmasına karar verdi. Çağrılarda Erzurum’u meyve-sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması desteği dışında tutan kurum, bu uygulamasından da vazgeçerek bölge yatırımcısının bu konuda hazırlayacağı projelerin de destek kapsamına alınacağını bildirdi. Kurum, 9’uncu çağrıda yaptığı bir olumlu adım ise daha önce destek dışında tutulan traktör alımlarını projeye dahil etmesi oldu.

TKDK Erzurum Bölge Müdürü Ömerül Faruk Aydın, daha önceki çağrılara gerektiği gibi ilgi göstermeyen Erzurumluların uygulamaları gördükçe proje sayısında artış yaşandığını bildirdi. Bölge Müdürlüğü olarak yaptıkları girişimler sonucu Erzurum’la ilgili kurumda bazı iyileştirmelerin yapıldığını vurgulayan Aydın, 9’uncu çağrıda daha çok proje beklediklerini bildirdi.

Şimdiye kadar Erzurum’da koyun yetiştirme işletmesi kurulması, günlük 20 ton süt işleme tesisi kurulumu projesi ile arıcılık konusunda hazırlanan projelere destek sağlandığını belirten Aydın, 3 proje hakkında da destek kararı alındığını bu konudaki incelemelerin anlaşma imzalama aşamasına gelindiğini bildirdi. 8’inci çağrıda 5 projenin kabul edildiğini ifade eden Aydın, önümüzdeki günlerde büyük bir projeyi başlatacakları bilgisini de verdi.

TKDK’nın 9’uncu proje çağrısıyla ilgili Erzurum’da bilgilendirme çalışması başlattıklarını belirten Aydın, bütün çiftçilere ulaşacaklarını söyledi. 8 çağrıda olduğu gibi bölge çiftçisine SMS’le bilgi vereceklerini vurgulayan Aydın, “Ayrıca ilçeleri ziyaret ederek çiftçimize yönelik bilgilendirme toplantıları vereceğiz. Köy muhtarlarını konuyla ilgili bilgilendireceğiz. 9’uncu çağrı dönemiyle ilgili ilimizdeki bütün çiftçileri haberdar edeceğiz” dedi.

Kurum olarak Erzurum çiftçisinin desteklerden daha fazla yararlanması için ellerinden gelen desteği verdiklerini anlatan Aydın, “Kuruma sunulan projeleri inceledikten sonra çiftçimize geri dönerek eksiklikler konusunda bilgiler veriyoruz” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 22.01.2013 17:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.