Tarık Akan’ın vasiyeti yerine getiriliyor

2016 yılının Eylül ayında vefat eden usta sanatçı Tarık Akan’ın vasiyeti yerine getiriliyor.

admin
admin
01 Ocak 2019 Salı 17:09
Tarık Akan’ın vasiyeti yerine getiriliyor

Haber: Murat Hattatoğlu

1973 yılında Ses Dergisi’ne röportaj veren Akan, "En büyük idealim çocuk doktoru olmaktı. Bir gün zengin olursam Doğu'da okuyan çocuklara kolilerle yardım yapacağım." ifadeleri kullanmıştı. Akan’ın yakınları ve arkadaşları, usta sanatçının bu vasiyetini yerine getirerek, anlamlı bir çalışmanın altına imza atıyorlar.

Bu yıl ise Kars, Iğdır, Ordu, Hakkari ve Bitlis'teki köy okullarına yüzlerce bot gönderildi.

Tarık Akan'ın şöhret olmadan önceki ideallerinden birisi, zengin olduğunda Doğu'da okuyan çocuklara yardım yapmaktı. Çocukluğunun geçtiği Erzurum ve Kayseri'de, sınıf arkadaşlarının delik deşik ayakkabılarla okula geldiğini, ısınmak üzere sobaya uzatılan minicik ayakların morarmış görüntülerini bir türlü unutamamıştı. 1971'de sinema kariyerine başladıktan sonra her yıl, okullar başlamadan önce Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki çocuklara kolilerle yardım gönderdi. Vefatına kadar, bazen kendisi gitti, bazen aracılarla gönderdi. Kaban, bot, atkı, çorap ve kitaplar. Bu onun vasiyetlerinden biriydi. Şimdi o vasiyetini her yıl Taş Kolej Okul Müdürü Ali Akdoğan, öğretmenleri ve öğrencileri yerine getiriyor. Köy bebelerine koli koli hediyeleri ulaşıyor. Sosyal sorumluluk projeleri olan kolilerde öğrencilerin mektupları da var. Batıdan doğuya sevgi köprüsü oluşturuyorlar.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumTarık AkanVasiyet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.