SON BİR HAFTADA 15 KİŞİYE, 2 BİN 700 LİRA PARA CEZASI KESİLDİ

Erzurum’da 2009 yılında ilköğretim okulu önünden Musa Kang’ın kaçırılarak öldürülmesinin ardından uygulamaya konulan, okul önlerinde gereksiz bekleyen kişilere, Kabahatler Kanununa göre para cezası uygulaması devam ediyor.

27 Aralık 2013 Cuma 13:52
SON BİR HAFTADA 15 KİŞİYE, 2 BİN 700 LİRA PARA CEZASI KESİLDİ
Erzurum'da son 1 hafta içerisinde okul önlerinde bekleyen 15 kişiye, Kabahatler Kanunu'na göre toplam 2 bin 700 lira para cezası kesildi. 

Türkiye genelinde uygulama ilk olarak 2009 yılı Kasım ayında, Erzurum’da ilköğretim okulu öğrencisi Musa Kang cinayetinin ardından başladı. Erzurum’da okul önünde alakasız bekleyen çok sayıda kişiye 4 yıldır “Kabahatler Kanunu”na göre idari para cezası uygulanırken, çok sayıda delici ve kesici alet ele geçirildiği belirtildi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekiplerince, bu dönem içerisinde yapılan uygulamalarda okul önlerinde ilgisiz olarak bekleyen ve öğrencilere rahatsızlık verdikleri tespit edilen yüzlerce kişiye Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesinin 1. fıkrasına göre para cezası uygulandı. Son 1 hafta içerisinde de okul önlerinde bekleyen 15 kişiye, Kabahatler Kanunu'na göre toplam 2 bin 700 lira para cezası kesildi.

Uygulamadan memnuniyet duyduklarını ifade eden öğrenciler, “Polisin uygulamasından önce birçok serseri okulun önünde bekliyordu. Biz durumdan çok rahatsız oluyorduk. Şimdi bekleyenlerin sayısı azaldı. Para cezasını duyanlar artık okul önlerine gelmiyor. Uygulamanın devamını istiyoruz. Ailelerimiz de bu durumdan memnun" dediler.

Emniyet yetkilileri uygulamaların sürekli devam edeceğini belirtirken, Valilik tarafından alınan karar şöyle:

"Özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel kavga, taciz ve benzeri olayların önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrolleri yapılacak ve işsiz güçsüz, boşta gezen kişilerin okul çevrelerini mekan tutmalarının önüne geçilecek. Bu kişilerden öğrencilerimize gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikenin engellenmesini sağlayacağız. Uyuşturucu satıcılarının asıl hedefinin gençlerimiz olduğu hususu dikkate alınarak, okul yakınlarında uyuşturucuyla mücadele yapılması, yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırmalarını engellemek en büyük amacımızdır. Bu karar Erzurum il sınırları içinde bulunan ilköğretim ve lise düzeyindeki okulların bahçesini ve okul çevresinin 100 metre uzağını kapsamaktadır. Her türlü eğitim ve öğretimin yapıldığı binanın iç kapısından dış bahçe duvarına kadar olan açık alan ve okul dış bahçe duvarı çevresinden başlayarak 100 metre uzağındaki alan kapsam dahilindedir."

Ömer Duygun İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Musa Kang, 3 Kasım 2009 tarihinde kaçırıldıktan sonra, 9 Kasım gecesi cesedi tren garının kuzeyindeki metruk bir binada bulunmuş, sürdürülen soruşturma kapsamında 16 yaşındaki madde bağımlısı sabıkalı 1 kişi yakalanarak tutuklanmıştı. Musa Kang cinayeti sonrasında Valilik tarafından alınan karar doğrultusunda, okul önlerindeki tedbirler arttırılmış, Valilik okul önlerinde ilgisiz olarak bekleyenlere para cezası uygulanmasını kararlaştırmıştı.

Editör

Son Güncelleme: 27.12.2013 13:53
Anahtar Kelimeler:
ErzurumOkul önleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.