ŞELALE'DE SKANDAL

Sivil Toplum Destekleme Derneği’nin Avrupa Birliği projesi kapsamında dört ülkeden Erzurum’a gelen 30 turistin Tortum Şelalesi turunda skandal yaşandı.

02 Ağustos 2012 Perşembe 12:28
ŞELALE'DE SKANDAL
Onur SAĞSÖZ haberi
Şelaleye trekking (dağ yürüyüşü) yaparak giden turistlerden otopark parası isteyen görevliler ile dernek yöneticileri arasında tartışma çıktı. Korku yaşayan turistler neye uğradığını şaşırdı.
Sivil Toplum Destekleme Derneği (SİTODED) ‘Doğa Tarih Adrenalin’ adlı bir proje hazırladı. Geçtiğimiz 10 – 18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen proje kapsamında İtalya, İspanya, Ukrayna ve Ermenistan’dan 30 katılımcı Erzurum’a geldi. Kentin doğası, tarihi ve turizm potansiyelini tanıtmayı hedefleyen proje kapsamında aralarında tur operatörlerinin de bulunduğu grup, iki gün süren kent turunun ardından Uzundere’de kamp kurdu. Tortum çayında rafting ve kano yapan grup gezinin üçüncü gününde trekking yaparak Tortum Şelalesi’ne gitti.
“BABAMIZIN YERİ TABİKİ PARA VERECEKSİNİZ”
Avrupa ve Asya’da birinci, Dünya’nın üçüncü büyük şelalesini ilgiyle gezen turistler bol bol fotoğraf çekti. Akşam saatlerinde şelaleden ayrılmak isteyen grubun yolunu kesen görevli kılığındaki birkaç kişi turistlerden otopark ücreti istedi. Kafile Başkanı Kadir Ergün’ün “Buraya yürüyerek geldik. Aracımız yok” demesine rağmen ücret verilmesinde ısrar eden işletmeci yakınları, “Kapının önüne tabela asmışız. Burası babamızın yeri, öyle ya da böyle para vermek zorundasınız. O zaman niye geliyorsunuz” diyerek diye Ergün’ün üzerine yürüdü.
 “MİSAFİRLERİMİZE REZİL OLDUK, ÇOK KORKTULAR”
Turistlerin korku dolu bakışları arasında yaşanan sözlü tartışmanın sırasında itiş kakış yaşandığını anlatan SİTODED Projeler Koordinatörü Kadir Ergün, bu sırada bazı kadın ve gençlerin ellerine taş ve sopa aldıklarını gördüğünü anlattı. Bu diyaloglar sırasında turistlerin çok korktuğunu ve bir an önce bölgeden ayrılmak için görevlilere para vermeye çalıştıklarını kaydeden Ergün, “Çok üzüldük, neye uğradığımızı şaşırdık. Yaşananlar nedeniyle turistlere rezil olduk. Şelalede yaşadıklarımız yetmiyormuş gibi bir de Öşvank Kilisesi’nde yerin dibine girdik.”
“PARA YOKSA KİLİSE DE YOK”
“Şelaleden ayrıldıktan sonra moralleri düzeltmek için kafileyi Öşvank Kilisesi’ne götürdüm. Bu kez de kilisenin önünde kafasında güvenlikçiden bozma bir şapka bulunan orta yaşlı bir kişi adam başı 15 lira istemez mi? Tam bir soygun. Bunun üzerine bende parayı kimin için aldığını sordum ve makbuz istedim. Bu durumda sessiz kalan adam bir anda sinirlendi ve “Para yoksa kilise de yok. Al götür bu turistleri buradan. Para vermeyecekseniz niye getiriyorsunuz bunları” diye bağırdı. Misafirlerimiz burada da problem yaşandığını anlamasın diye bir miktar ücret ödedim” diye konuştu. 

Editör

Son Güncelleme: 02.08.2012 12:57
Anahtar Kelimeler:
ŞELALEDE SKANDAL
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.