SEKMEN 80 HABERLE İLK SIRADA

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen 1 Nisan-30 nisan tarihleri arasında yerel basında 80 haberle siyasi gündemde ilk sırayı aldı.

05 Mayıs 2014 Pazartesi 13:36
SEKMEN 80 HABERLE İLK SIRADA
Erzurum’da Nisan ayı’nda Basının ortak gündemi yerel seçim ve sonuçları oldu. 30 Mart Yerel Seçim sonuçları, Mazbata törenleri, ilk meclis toplantıları, yeni seçilen belediye başkanlarının değerlendirme, tebrik, inceleme ve ziyaret haberleri gündemin ilk sırasını aldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen 1 Nisan-30 Nisan tarihleri arasında yerel basında 80 haberle siyasi gündemde ilk sırayı aldı.  Güncel haberlerde Mehmet Sekmen’i 34 haberle Vali Altıparmak izlerken, siyasi yerel gündem haberlerinde Aziziye Belediye Başkanı M. Cevdet Orhan 21 haberle ikinci, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut 19 haberle üçüncü, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar 15 haberle dördüncü oldu. AK Parti il Başkanı Murat Kılıç 11 haberle gündeme taşındı. MHP il Başkanı 5, CHP il Başkanı Tacettin Kızıloğlu 3, BBP il Başkanı Yener Gözütok 3 beyanatıyla haber gündemine girdi. Erzurum Yerel Basın gündeminde DSİ, Karayolları gibi yatırımcı kuruluşlar bir ay boyunca gündeme girmezken, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı(KUDAKA) 13 etkinliğiyle haber konusu oldu. Üniversite haberlerinde 61 haberle Atatürk üniversitesi ilk sırayı alırken, Erzurum Teknik Üniversitesi’nin 15 haberi yayımlandı. Kültürel kategorideki haber gündemlerinde ise Müftü çınar açıklama ve değerlendirmeleriyle 7 haberde gündeme girdi. Erzurum’da Nisan ayında haber gündemlerinin ilk sırasında seçimler ve seçim sonuçları yer alırken, bu gündemi Kutlu Doğum haftası, Mısır’daki idamları protesto haberleri, Diyanet işleri Başkanı Görmez’in Erzurum ziyareti, Kutlu Doğum Sempozyumu izledi. Gündemde ağırlıklı olarak yer bulan bir diğer haber konusunu ise Büyükşehir Belediyespor’un maçları ve play off süreci oldu. Erzurum yerel Basınında Nisan ayında içişleri Bakanı Efkan Ala’nın Erzurum ziyaret haberleri çok geniş yer tuttu, Çevre ve Şehircilik Bakanı idris Güllüce’nin ülke genelindeki değerlendirme ve açıklamaları ise 6 kez manşetlere taşındı.

Editör

Son Güncelleme: 05.05.2014 13:37
Anahtar Kelimeler:
ErzurumBasınMehmet Sekmen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.