ŞEHİTLERİN AŞKI ENGEL TANIMADI

Erzurum GHSİM, Palandöken Gençlik Merkezi Zihinsel Engelliler Tiyatro Grubu tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Programı çerçevesinde yaptığı tiyatro gösterisi duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

19 Mart 2014 Çarşamba 14:47
ŞEHİTLERİN AŞKI ENGEL TANIMADI
Engelli Tiyatrocuların Şehitlere olan aşkı, takdir topladı. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nün organize ettiği 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 99. Yıl Dönümü nedeniyle zihinsel engelliler tiyatro gösterisi yaptı. Gençlik Liderleri Yaser Taşkesenlioğlu ile Fırat Altınok öncülüğünde engelliler basketbol takımında oluşturulan zihinsel engelli tiyatro grubunun gösterisi büyük bir ilgi gördü. Palandöken Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen engelliler tiyatro gösterisinde, Hasan Yarbay’ın Çanakkale Savaşları’ndaki hayat hikayesi anlatıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Çanakkale Şehtileri’ni Anma Programı’nda Kur’an-ı Terim Tilaveti dinletildi. Gökberk Kocaeliler de şiirleri ile büyüledi. Daha sonra Engelli öğrenciler tiyatro gösterisinde Hasan Yarbay’ın hayatını anlattı. Zihinsel engelli tiyatrocuların sahne performansı beğenilirken, salondaki izleyicilerin duygusal anlar yaşamalarına neden oldu. Engelli tiyatrocuları başarılı performansından dolayı kutlayan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, organizasyonu başarı ile yapan ekibi de kutladı. Engellilerin tiyatro gösterisini GHSİM Spor Şube Müdürü Fuat Taşkasenligil, Palandöken İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz, Zihinsel Engelliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Saniye Eğilmez, Görme Engelliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu ve çok sayıda davetli ile engelli gençlerin aileleri izledi. Zihinsel Engelli tiyatrocuların, gösterisi esnasında bir çok davetlinin göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Editör

Son Güncelleme: 19.03.2014 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.