Şaka-maka, Ilıca değişiyor!

Şaka-maka, Ilıca değişiyor!

admin
admin
24 Eylül 2019 Salı 12:54
Şaka-maka, Ilıca değişiyor!

Vedat REFAYELİ

Kendimi bildim bileli işbaşına gelmek isteyen her belediye başkanı Ilıca’nın çehresini değiştireceğini, köy görünümünden kurtaracağını söylemiştir.

Her söyleyen olduğunda da ne yalan söyleyelim, bıyık altı gülmüşüzdür.

Özellikle termal turizm ile anılan ve bu konuda bayağı bir uğraş verilen Ilıca’da değişimin olacağına dair de bugüne kadar olumlu bir kanaat hiç uyanmamıştı bende.

Ne zaman kaplıcaların önündeki o işyerlerini yıkılı olduğunu gördüm, işte o zaman inanmaya başladım.

Ilıca’da dönüşüm başlamış! Ilıca köy görüntüsünden uzaklaşacak!

Yakutiye’den biliyoruz, kentsel dönüşümün ne denli zorlu bir iş olduğunu. Esasında önemli bir faaliyet ama onu bizzat yapanlar daha iyi biliyor. Bir sürü sorunla karşılaşılıyor.

Gerçekleşen kentsel dönüşüm çalışmaları, Ilıca’da gerçekten dönüşümün başladığı mesajını verdi bana ve bundan inanılmaz keyif aldım.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhun’a bravo.

Dediği lafta kalmamış, yapmış. Nasıl yaptığını elbette o daha iyi biliyor ama benim bildiğim hiç de kolay yapmadığıdır. Çok kötü görüntüye yolaçan o işyerlerinin sökümü fevkalede bir iştir ve taktire şayandır.

Ve artık inanıyorum ki çok yakın bir gelecekte Ilıca o köy görüntüsünden tamamen uzak, batıya açılan şirin bir belde görünümüne kavuşacak, ço daha iyi olacaktır.

Bu benim son kararımdır.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.