POLİS İLE SÜRÜCÜLERİN SLOGANLI ATIŞMASI

Erzurum’da meydana gelen trafik kazalarında ölüm riskinin azaltılabilmesine dikkat çekmek için trafik otolarının arkasında “Erzurum'a Kar, Dadaş'a Emniyet Kemeri Takmak Yakışır” sloganı yazıldı.

27 Aralık 2011 Salı 15:37
POLİS İLE SÜRÜCÜLERİN SLOGANLI ATIŞMASI
Emniyet kemeri takmamakta direnenler bir süre sonra sosyal paylaşım sitelerinde slogana karşılık “Dadaş ata eğersiz, arabaya kemersiz biner' diye karşılık verdi.
Erzurum'da Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Suat Özdemir sürücüleri teşvik için 'Erzurum'a Kar, Dadaş'a Emniyet Kemeri Takmak Yakışır' sloganı ile yola çıktıklarını ancak emniyet kemeri takmamakta direnenlerin buna sosyal paylaşım sitelerinde 'Dadaş ata eğersiz, arabaya kemersiz biner' diye karşılık verdiğini, bunun üzerine kendilerinin de 'Atı ahıra, arabayı otoparka bağlarız' dediklerini belirterek, uzlaşı beklediklerini söyledi.
Polisevi'nde düzenlenen 'Fahri Trafik Müfettişleri' toplantısında emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve fahri müfettişler sorunları görüştü. Erzurum'da trafik sorunlarının çözümü için yapılması gerekenler slayt şeklinde anlatıldı. İl içinde 87 bin 902 taşıt ve 203 bin 685 sürücü olduğu belirtilen toplantıda, özellikle sürücülerin emniyet kemeri takmaması üzerinde duruldu.
Emniyet kemerini özendirmek için, 'Erzurum'a Kar, Dadaş'a Emniyet Kemeri Takmak Yakışır' sloganı ile yola çıktıklarını belirten Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Suat Özdemir, internet üzerinde sürücülerle aralarında geçen diyalogu şöyle anlattı: "Emniyet kemeri takmamakta direnenler buna sosyal paylaşım sitelerinde 'Dadaş ata eğersiz, arabaya kemersiz biner' diye karşılık verdi. Bunun üzerine biz de 'Atı ahıra, arabayı otoparka bağlarız' dedik."
Sürücülerle uzlaşı beklediklerinin altını çizen Müdür Özdemir, "Amacımız farklı bir tutumla sürücülerin emniyet kemeri takmalarını ve trafik kurallarına uymalarını sağlamak. Sloganımız işe yaramış. Farkındalığı yakaladığımızı görüyoruz. Dadaşlarla tatlı tatlı bir atışma oldu. Kurtuluş Savaşı nasıl Erzurum'dan başladıysa trafik sorununu çözmeye de buradan başlayacağız" dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.