“POLEMİĞE GİRMEM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Palandöken Belediyesi’nin ‘1’inci Marketler Projesi’ni yapmayı planladığı bölgeyi Kentsel Dönüşüm Alanı ilan etmesiyle ilgili konuştu. Tepkilerin anlamsız olduğunu söyleyen Başkan Küçükler, “Kız evi dambur dumbur, oğlan evinin haberi yok!” dedi.

20 Mart 2012 Salı 10:03
“POLEMİĞE GİRMEM”
Onur SAĞSÖZ haberi...
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Palandöken Belediyesi’nin ‘1’inci Marketler Projesi’ni yapmayı planladığı bölgeyi Kentsel Dönüşüm Alanı ilan etmesiyle ilgili konuştu. Onur Sağsöz’ün sorularını cevaplandıran Küçükler, “Bu proje üç yıldır nerede? Kimsenin haberi yok. Kız evi dambur dumbur, oğlan evinin haberi yok” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, son günlerde yaşanan gelişmeler ve belediye çalışmalarını muhabirimiz Onur Sağsöz’e değerlendirdi. Palandöken Belediyesi sınırları içindeki ‘Birinci Marketler’ bölgesinin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesiyle ilgili konuşan Başkan Küçükler, sözlerine “Benim kimseyle problemim yok. Olmasını da istemiyorum” diyerek başladı. Hiç kimseyle polemiğe girmeyeceğini ancak bilinmesi gereken bir takım gerçekler olduğuna dikkat çeken Başkan Küçükler, “Biz Palandöken’e hizmet için önemli bir adım attık. Şimdi bir takım söylemler var. Proje vardı falan diye. Proje vardıysa üç yıldır niye gelmedi Meclis’e. Proje varsa hayata geçirmek için Meclis’ten yetki alınması gerekir. Ama üç yıldır kimsenin bir şey getirdiği yok”

“HA BEN HA O FARKETMİYOR”
“Üstelik biz sadece o bölgeyi değil, Şehitler’i, Hasan-ı Basri’yi, Mahallebaşı’nı kentsel dönüşüm alanı ilan ettik. Yani bir değil birçok yerde çalışmamız olacak. Kaldı ki hangi belediye olursa olsun ‘Büyükşehir ilçemizle ilgileniyor’ diye sevinmeleri lazım. Sonuçta hizmet için varız. Ha ben ha o fark etmiyor. Önemli olan halka hizmet edebilmek” dedi.

“ESNAFIN ENDİŞESİ OLMASIN”
Birinci Marketler bölgesinin Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilmesinden sonra esnafın sıkıntıya düşeceği iddialarının da gerçeği yansıtmadığını ileri süren Başkan Küçükler, şunları söyledi: “Palandöken Belediyesi yapınca esnaf sıkıntı yaşamıyor da Büyükşehir yapınca mı sıkıntı yaşayacak. Böyle bir şey yok. Hiç kimsenin ve esnafımızın endişesi olmasın. Kanunların bize verdiği yetkiyle kimseyi mağdur etmeden mükemmel bir işe imza atacağız.”

“KİMSE BİZE GELMEDİ”
“Tekrar tekrar söylüyorum. Şahıslarla ilgili konuşmuyorum. Kimse bize burada bir şey yapacağız diye gelmedi. Haliyle bizimde bir şeyden haberimiz yok. Anadolu tabiriyle Kız evi dambur dumbur, oğlan evinin haberi yok. Biz burada Büyükşehir gücüyle bir iş yapacağız. Onların bir yapacağı yer de biz on yaparız.”

“ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”         
Başkan Küçükler belediye çalışmalarıyla ilgili olarak da Ulaşım probleminin çözümüne öncelik verdiklerini vurguladı. Daha önceki belediye yönetiminin ulaşımdan tamamen ‘el etek çektiğini’ kaydeden Başkan Küçükler, yapılan yanlış uygulamayı çözme adına önemli girişimlerde bulunduklarını belirtti. Başkan Küçükler, “Bizden önce belediye tüm otobüsleri satmış ve bununla da yetinmeyerek pastadaki payından da vazgeçmiş. Şu an ulaşımda hiç yok durumdayız. Ama biz bunu düzeltmekte kararlıyız. Bir taraftan yeni otobüsler alıyor bir taraftan da bu pastaya yeniden ortak olmaya çalışıyoruz. Şimdi yeni otobüsleri seferlere koyduk. Yakın bir zamanda araç parkımızı daha da genişleterek halkı rahatlatacağız. Ayrıca kısa bir süre sonra kuracağımız bir şirketle bu işi tek elden yürütülmesini sağlayacağız.”

“KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAYACAK”
“Şirketin kurulmasından sonra para tek bir havuzda toplanacak. Otobüs sürücüleri ‘hızlı gidelim, daha fazla para kazanalım’ mantığında olamayacaklar. İtiş kakış olmayacak. Herkes eşit miktarda pay alacak. Tüm otobüs sürücüleri o şirketin bir elemanı gibi olacak. Yanlış yapanın, kural ihlali yapanın, vatandaş ile sürtüşmeye girenin gözünün yaşına bakılmayacak. Bu noktada tüm hesabımız minibüsleri ortadan kaldırmak. Hepsini kaldıracağız. Tabi tüm bunları gerçekleştirmek kolay değil ama kararlıyız ve yapacağız” diye konuştu.

“ET ENTEGRE TESİSİ ÖNÜMÜZDEKİ YIL BİTECEK”
Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl içinde önemli bir projeyi daha hayata geçireceğini dile getiren Başkan Küçükler, et entegre tesisi için ihaleye çıktıklarını bildirdi. Tesis için yer satın alındığını ve bu yıl inşaatına başlanacak olan tesisin önümüzdeki yıl hizmete gireceğini anlatan Başkan Küçükler, şöyle dedi. “Bu proje çok önemsiyoruz. Kısa ve uzun vadede Erzurum’a büyük getirisi olacak. Türkiye’nin et ambarı Erzurum’da 600 binin üzerinde büyükbaş hayvan bakılıyor. Ancak bu hayvanların 300 bini Erzurum’dan çıkarılarak işleniyor. Biz bunun önüne geçeceğiz. Bu tesis kurduktan sonra tüm hayvanları burada keseceğiz, ürün işlemesi burada yapılacak. Haliyle istihdama büyük katkısı olacak. Köylü rahatlayacak ve hayvanını dışarı götürmek durumunda kalmayacak. Uzun vadede bölgedeki hayvanların işlemesini de burada yapacağız. İnanıyorum ki tesisin hayat bulmasından çok kısa bir süre sonra kent ekonomisi ciddi bir kazanım sağlayacak”

KÖYLERE ASFALT MÜJDESİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler ayrıca Büyükşehir’e bağlı mahalle statüsündeki köy yollarının bazılarının bu yıl yeniden asfaltlanacağını müjdeledi. Geçen yıl imzalanan protokole rağmen Karayollarının köy yollarında asfalt çalışması yapmadığını vurgulayan Başkan Küçükler, “Sadece İl Özel İdaresi bu konuda destek verdi. Ancak soğuk asfalt döktükleri için o yollarda da sorunlar oluştu. Biz kaliteli bir asfalt döküyoruz. Bu yollarımızı da sıcak asfalt ile tanıştıracağız ve bu sorunu da yıl içinde çözmüş olacağız.”

MUHTARLARA BİLGİSAYAR DAĞITTI
Daha önce 80 muhtarlığa bilgisayar dağıtan Büyükşehir Belediyesi dün de düzenlenen bir törenle 80 muhtara daha bilgisayar verdi. ‘Demokrasinin özü’ olarak nitelendirdiği muhtarların vatandaş ile belediye arasında köprü olduğunu ifade eden Başkan Küçükler, “Bu yüzden sizleri çok önemsiyoruz. Halka hizmet noktasında sizlerin eksikliklerini gidermek bizim görevimiz. Yakın bir zamanda yapacağımız bir çalışmayla her mahallede ortak muhtarlık büroları oluşturacağız. Komplike bir mekân olması konusunda projelerimiz var. Bunun için örnek bir bina yapıp sizlerin beğenisine sunacağız” dedi.

MAHALLELER BİRLEŞTİRİLİYOR
Başkan Küçükler ayrıca bazı mahallelerin nüfuslarının çok düştüğünü belirterek bu noktada mahalleleri birleştirmeye gideceklerini söyledi. Bu konuyla ilgili çalışma yapıldığını ve 2014 yılında konunun gündeme geleceğini anlatan Başkan Küçükler, “Bunu o zaman oturup sizlerle konuşuruz. Daha etkin bir hizmet için bu çalışmayı öngörüyoruz” diye konuştu. 

Editör

Son Güncelleme: 20.03.2012 11:22
Anahtar Kelimeler:
“POLEMİĞE GİRMEM”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.