PEDAL ÇEVİREREK KANSERİ YENDİ

O, on yıl öncesine kadar bisikleti eline bile almamıştı. Kansere yakalandı. Gördüğü kemoterapi ve ışın tedavilerinin ardından düzenli olarak bisiklete bindi. Alişan, çevirdiği pedal sayesinde kanseri yendi.

24 Mayıs 2012 Perşembe 10:09
PEDAL ÇEVİREREK KANSERİ YENDİ
Nurullah PALA
Erzurumlu 52 yaşındaki Muharrem Alişan bisiklet sayesinde kanseri yendi. Hem de Alişan’ın bisiklet hikayesi çok farklı bir olay sonrası başlamış. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde görev yapan Muharrem Alişan talihsiz bir şekilde kansere yakalandı ve uzun süre kanser tedavisi gördü. Ağır ışın tedavilerinin ve kemoterapi tedavisinin ardından ayağa kalkan Alişan, kendince bir karar aldı ve bisiklet binmeye karar verdi. Alişan’ın aldığı karar hayatını değiştirdi. On yıl öncesine kadar bisiklete el sürmeyen Alişan, düzenli olarak bisiklete binmeye başladı. Muharrem Alişan, bisiklet sayesinde kanseri yendiğini söyledi. “Kimilerinin araba sürme, müzik dinleme ve seyehat etme gibi çeşitli hobileri vardır” diyen Muharrem Alişan, “Binim en büyük hobim ve tutkum bisiklet oldu. Çünkü sağlığımı pedal çevirmeye bağlıyorum” diye konuştu.
BİSİKLET BANA SİGARAYI BIRAKTIRDI
Yakalandığı kanserin bile kendisine sigarayı bıraktıramadığını, ancak bisikletin kendisine sigarayı bıraktırdığını belirten Muharrem Alişan, “Bisiklet bindikten sonra sigaraya karşı içimde bir nefret uyandı. Artık sigaradan nefret ediyorum. Bisiklet sayesinde sigarayı bıraktım, bu sağlık düşmanı illetten kurtulmak isteyenlerde bisiklet binerek sigaradan kurtulmayı denesinler. Ben bisiklet sayesinde hem kanseri yendim, hem de sigaradan kurtuldum” dedi.
GÜNDE BİR BUÇUK SAAT BİSİKLET BİNİYOR
Bisiklet binmenin kendisi için artık bir tutku haline geldiğini ifade eden Muharrem Alişan, beş yıldır aralıksız olarak bisiklet bindiğini ve günde bir buçuk saat pedal çevirdiğini söyledi. Bisiklet sayesinde kanseri yenen Alişan, sadece kontrol amaçlı olarak hastaneye gittiğini belirtti. Alişan, “Spor yapmak bambaşka bir duygu. Artık öyle alıştım ki, evime çeşmeden su getirmek için bile bisikletten faydalanıyorum ve bisikletle evime hem su götürüyorum, hem de spor yapıyorum. Herkese bisiklet binmeyi tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 24.05.2012 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.